Vegan balletjes met Griekse salade en aardappeltjes

Hey hey! Afgelopen maandag heb ik vet chill gegeten. Het was vegan monday en ik had toevallig vet zin in Griekse salade, die ik tegenwoordig altijd maak met de vegan feta van Violife. Erbij bakte ik wat plantaardige balletjes die heel erg naar gehakt smaakten en vrij geweldig waren en gewoon wat simpele gebakken aardappeltjes. Maar in al z’n eenvoud vond ik het echt een heerlijk maal en het kreeg bonuspunten omdat het helemaal plantaardig was. Woop woop! Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te wezen mensen!

Ook zin in een AGV’tje? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen:
– 1 zak gemengde sla
– 2 tomaten
– 1 groene paprika
– een aantal zwarte olijven
– 1 kleine rode ui
– 1/2 blokje (vegan) feta (Greek White)
– gedroogde oregano
– aardappeltjes die je zelf lekker vindt, ik ging voor Toscaans gekruide krieltjes
– plantaardige balletjes van Vivera (kun je ook invriezen; bonustip!)

Bereiding:
De aardappeltjes kun je bakken in de pan, maar ik heb ze ff in de Airfryer gedaan. Wat niet helemaal van een leien dakje ging, maar ik denk dat ik ze er uiteindelijk iets van 15 minuten in heb gehad, op 180C?

De balletjes hoef je alleen rondom bruin te bakken in een koekenpan op middelmatig vuur met een beetje olie. Dit heb je binnen 5 minuten wel voor elkaar. En je kunt het ff bakken met de deksel op de pan, zodat de binnenkant ook lekker warm wordt.

Verder hoef je alleen nog de Griekse salade te maken. Snijd de paprika, tomaat, ui en feta in kleine blokjes en meng met de gemengde sla. Doe de olijven en oregano erdoor en een klein beetje olijfolie. Klaar is je salade!

Serveer alles bij elkaar op een bord en eet smakelijk!

griekse salade

Ja mensen; dit was heerlijk. Ik schreef het al in de intro, maar die plantaardige balletjes waren echt GEWELDIG. En de salade is gewoon heerlijk. En de aardappeltjes waren matig, maar alles bij elkaar was het gewoon echt een heel erg lekkere maaltijd. Het enige nadeel vond ik dat er wel wat meer plantaardige balletjes in zo’n verpakking mogen zitten. Hallo; hier wil je er toch minstens 6 of 7 van in je eentje?!

Verder vind ik het wel cool dat het veganistisch is, omdat ik zelf altijd het idee had dan veganistisch eten heel ingewikkeld is en dit soort recepten bewijzen dat het echttttt heel makkelijk kan zo nu en dan. Je moet gewoon de weg leren te vinden tussen vlees- en/of zuivelvervangers en beide producten in dit recept (de balletjes en de feta) zijn écht heel erg lekker. Aanrader dus!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

griekse salade

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *