Vegetarische quiche met paprika en kaas

Door Elske – Hoi! Doordat ik de afgelopen tijd veel plaattaarten heb gemaakt, was ik de quiches helemaal vergeten. Maar ook die blijf ik heerlijk vinden én heel makkelijk om restjes in te verwerken. Zo ook vandaag. We hadden nog een restje van een hard kaasje, vergelijkbaar met camembert, over van een borrelplank en een losse paprika in de koelkast. Samen met wat eieren en kruiden bedacht ik me; dit wordt quiche vanavond! En dus ging ik aan de slag..

Voor 2 personen *: 4 plakken hartige taartdeeg – 3 eieren – scheut melk of room – 1 rode paprika – 1 rode ui – 1 teen knoflook – 3 takjes tijm – stuk of 4 zongedroogde tomaatjes op olie – restjes kaas **
* Ik maakte de quiche in deze vorm, die is vrij klein en dus echt voor 2 personen
** Wij hadden dus een soort camembert over, maar je kunt ook brie, geitenkaas of zelfs een blauwe kaas gebruiken in dit recept!

vega_quiche_2

Haal de plakken hartige taartdeeg tijdig uit de vriezer, zodat ze kunnen ontdooien voor gebruik.

Verwarm je oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Pak je quichevorm, vet deze in met boter en bestuif met een beetje bloem als je hebt. Hierdoor komt de quiche straks makkelijker uit zijn vorm. Beleg de bodem met de plakjes deeg. Soms moet je een beetje creatief zijn met de vierkante vorm; dus een beetje trekken aan dat deeg en soms zelfs een stukje afsnijden en ergens anders weer aanplakken. Komt allemaal goed, als de bodem en zijkanten maar goed bedekt zijn met een laag deeg. Prik gaatjes in het deeg en zet het in de oven.

Ondertussen snijdt de paprika in blokjes en pel en snipper je de ui en de teen knoflook. Pak een koekenpan, doe hierin een goede scheut olijfolie en bak daarin eerst de ui en knoflook licht aan. Vervolgens voeg je na een minuut de paprika toe en bak je dit op middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten.

Haal de quichevorm met deeg uit de oven en doe hier het paprika-ui mengsel in. Kruid met wat peper en zout. Kluts in een kom de eieren samen met de scheut melk en voeg deze toe aan de quichevorm. Snijd of scheur de kaas die je hebt in blokjes en voeg ook toe. Snijd de zongedroogde tomaatje op olie in reepjes en voeg deze al laatste toe. Kruid nogmaals met wat peper en leg de drie takjes tijm bovenop. Zet nu in de oven voor zo’n 20 minuten.

Check of je quiche gaar is. Is het deeg mooi bruin en voelt het aan de zijkanten niet meer zacht? Dan is ‘ie goed. Verwijder voor je gaat eten de takjes tijm. Eet smakelijk!

Nou, deze quiche was dus gewoon lekker. Niet bijzonder, gewoon een prima maaltje voor de doordeweekse dag, waar je vooral de oven het werk laat doen én restjes in kunt verwerken #nowaste. Ik had nog een beetje deeg over, dus probeer er een hartje van te maken voor mijn vriend. Liefde gaat ten slotte door de maag. Uh.. Laten we zeggen dat de kwaliteit van onze relatie beter is dan mijn deeg-versier-kunsten …. 🙂

vega_quiche_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *