Vegan plaattaart met oesterzwammen, boerenkool en gember

Hallo mooi mensen! Ik heb vanmiddag voor het eerst bewust een veganistische plaattaart gemaakt en hoewel de titel misschien een beetje vreemd klinkt, was dit zoooooooo lekker. Ik gebruikte als bodem het flammkuchendeeg van tante fanny (wat vegan is) en smeerde ‘m in met haver fraîche (vegan crème fraîche) en belegde hem met oesterzwammen, knapperige boerenkool met kikkererwten en kruiden als cayenne, paprikapoeder en gember. Oh mensen, wat is dit lekker. Zin in? Let’s Vegan!

*hoi! voordat je verder leest wil ik even iets uittesten; wil je eens op deze link: je bent een held klikken? Ik ben even aan het testen of ik precies kan zien hoeveel mensen hierop hebben geklikt. Dank je wel!!*

Nodig voor 2 personen: 1x flammkuchendeeg van tante fanny – 150gr oesterzwammen – 150gr kikkererwten – een scheut sesamolie – beetje paprikapoeder – beetje cayennepeper – peper & zout – beetje verse gember – klein kuipje haver fraîche (die van AH is heel lekker)

Rol het flammkuchendeeg en het bakpapier uit over een bakplaat. Verwarm de oven voor tot 180C. Smeer de plaattaart in met de haver fraîche; dit mag gewoon in een dikke lag. Scheur de oesterzwammen in stukjes en verdeel over de bakplaat. Meng in een grote kom de boerenkool met kikkererwten (eerst ff afspoelen onder de kraan), een scheut sesamolie en wat paprikapoeder en cayennepeper. Verdeel dit mengsel over de plaattaart. Top af met peper, grof zeezout en wat geraspte verse gember.

Bak de plaattaart af in de oven totdat hij goudbruin is. Dit duurt zo’n 20-30 minuten.

Eet smakelijk!

plaattaart2

Oeeeeeh dit was écht lekker. Dit ga ik echt veel vaker eten. Een paar dingen; die haver fraîche van appie is echt héél erg goed. Minder zuur en iets nattiger dan de crème fraîche die je gewend bent, maar echt perfect om in recepten te verwerken. Mjam! En verder was dit gewoon echt een super goed geslaagd recept. De smaken waren echt heel erg lekker. Het was zó makkelijk te maken en stond echt binnen no time op tafel, omdat het weinig werk is. Echt een chill recept. Deze houden we er in :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan_plaattaart_pinterst

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.


2 reacties

Elise -

Ik mis in het recept de hoeveelheid boerenkool 😉

Sylvia -

Dit was super lekker! Leuke manier om boerenkool te eten. Ik heb hem zelf alleen nog afgetopt met cremaceto balsamico van Mazzetti voor een Italiaanse twist.

Reageer ook