Vega saté met friet en zure komkommer

Goedemorgen mooie mensen! Vandaag een van mijn favoriete maaltjes op de blog. Ik ben echt grandioos fan van saté; bij een wegrestaurant, tijdens een barbecue, op het strand, maar ook om zelf thuis te maken. Of nou ja; uit een pakje op te warmen…

Vandaag op mijn blog een recept voor frietjes met vega saté en lekkere zoetzure komkommer. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 1 persoon: 1 pakje vega kipstukjes – 1/2 zak Celavita verse friet – saté van Conimex – gebakken uitjes – 10 cm komkommer – azijn & suiker

De komkommer snijd je in dunne plakjes en leg je in een badje van azijn en suiker. Laat dit zo lang mogelijk trekken.

De friet meng je met een beetje (zonnebloem)olie en bak je in de Airfryer in 15 minuten tot knapperige frietjes.

De vega kipstukjes bak je in een pan op hoog vuur met een laagje olie rondom knapperig. Zorg echt dat het vuur lekker hoog staat, dan worden ze echt knapperig rondom en dat is vet lekker.

De saté warm je op in de magnetron volgens de omschrijving op de verpakking.

Serveer alles op één bord en doe er voor de ultieme guilty pleasure nog wat appelmoes én vegan mayo bij en het leven is een feestje. Eet smakelijk!

IMG_8423

Ik kan er niets aan doen, maar ik vind dit gewoon echt ZO lekker. Ik kan dit echt iedere week wel eten. Overigens is natuurlijk lekkerder met lekkere sappige kippendijen, maar deze vegetarische variant met knapperig gebakken kipstukjes is ook écht heel erg lekker, dus top voor de dagen dat je vegetarisch eet.

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vega_sate_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

4 reacties op “Vega saté met friet en zure komkommer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *