Goedemorgen mooie mensen! Afgelopen zaterdag maakte ik lasagne, omdat Jan de volgende dag 180 km ging fietsen (!!) en veel koolhydraten nodig had. U vraagt; wij draaien. Ik maakte een lekkere lasagne met veel verse kruiden en erbij een bol burrata en tomaatjes met basilicum. En al met al was het echt een heerlijke maaltijd. Echt lekker, lekker zomers en super vullend. Ja; dit was écht een top maal. Ook zin in? Let’s lasagne!
Nodig voor 4 personen: 250gr biologisch rundergehakt – 1 aubergine – 1 courgette – 500gr gezeefde tomaten – 2 tenen knoflook – 3 takjes verse salie – 3 takjes verse tijm – 3 takjes verse oregano – 1 bol burrata – stuk of 20 gekleurde cherrytomaten – 10 blaadjes verse basilicum – 1/2 pot bechamelsaus – 150gr geraspte kaas – 1 eetlepel kappertjes – verse lasagnebladen
Snijd aubergine in kleine blokjes en bak in 2 delen in een wok met een lekkere laag olie rondom bruin. Dit duurt ongeveer 15 minuten voordat alle blokjes lekker gebakken zijn.
Snijd ondertussen de courgette ook in blokjes. Haal alle aubergine uit de pan en bak de courgette rondom bruin. Haal dan uit de pan.
Snijd ondertussen de verse kruiden en knoflook klein; dus salie, tijm en oregano en knoflook. Bak dit even in een pan met olie op middelhoog vuur voor 1 minuutje. Je wil niet dat de knoflook verkleurt, dus zet het vuur niet te hoog.
Voeg dan de aubergines en courgettes hieraan toe en roer lekker door elkaar. Doe daar dan het gehakt bij en bak rondom bruin.
Schenk er dan de gezeefde tomaten bij en laat even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Bouw de lasagne op in een ingevette ovenschaal. Begin met een laagje verse lasagnebladen. Dan saus, dan lasagneblad en bouw ‘m zo op totdat je eindigt met een lasagneblad.
Schenk daar wat bechamelsaus overheen, wat geraspte kaas en de kappertjes. Zet de lasagne vervolgens 25 minuten op 200C in de oven.
Serveer de lasagne met gehalveerde tomaatjes die je mengt met wat verse basilicum én een bol burrata ernaast. MJAM! Eet smakelijk!
Ooooooh mensen; dit was lekker. Ja, dit was echt goed. Het was echt een hele complete maaltijd en ik vond daadwerkelijk alles lekker er aan. Dat de lasagne vol met verse kruiden zat was top. Dat er lekker wat groentes in zaten was top. Dat die koude tomaatjes erbij lagen met die basilicum was top. En dan die burrata; ook top. Echt een topcombi :D.
Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!
Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.
Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.
Morgane zegt:
Hey Leo! Zou het even lekker smaken zonder rundsvlees? Of zou je het door iets anders (veggie) vervangen? Thanks!!
leonie zegt:
Oeeeh zeker, maar dan moet je wel ff een goede vervanger regelen. Misschien kruimgehakt en wat paddenstoelen?