Alles over onze reis naar de Malediven

Hoi allemaal! Eind november was ik met mijn vriend 3 dagen naar de Malediven; we combineerden een bezoek aan dit prachtige eiland met onze reis naar Sri Lanka. Een veel gemaakte combinatie, omdat je vanaf Sri Lanka (Colombo), binnen anderhalf uur naar de Malediven kunt vliegen. Chill! De ticketprijs is daardoor doable en zo kun je toch eens genieten van dit paradijselijke eiland.

In de blogpost van vandaag praat ik je bij over onze reis naar de Malediven; waar we hebben geslapen, wat het heeft gekost (HEEL VEEL), waar je allemaal rekening mee moet houden én of het het waard is. Zin in? Let’s go!

IMG_0139

Op naar de Malediven
Wij hebben eerst 2 weken door Sri Lanka gereisd en hadden daar de tijd van ons leven. Daarover lees je hier. Omdat Jan vooral graag eens naar de Malediven wilde en omdat het echt om de hoek ligt van Sri Lanka, besloten we de veelgemaakte combinatie te doen van een paar dagen Malediven, ná onze reis.

We verbleven woensdag, donderdag en vrijdag op de Malediven, op het eiland Thulhaagiri. Wist je dat de hele Malediven bestaan uit zo’n 1200 eilandjes? VET!

We hadden een soort van 3 volle dagen op de Malediven en het was HEERLIJK. Precies wat je er van verwacht; super witte stranden, felblauw water, een felle zon, lekker warm. En strandhangen is ongeveer het enige wat je er doet. Je kan er snorkelen, watersporten beoefenen (suppen, kitesurfen, jetski’s huren, kanoën) en uitstapjes maken naar de andere eilanden. Maar daarover meer onder het kopje ‘wa kost da?’.

malediven5
Jan Schulte in actie

We verbleven in een hutje op palen in de zee, omdat als je naar de Malediven gaat je  het wel goed wil doen. Wij tenminste. Maar daar betaal je ook écht voor.

En ik wil het meteen ff met je over geld hebben, want man, wat zijn de Malediven duur. Als je het wil doen zoals het er in de boekjes en op internet uitziet tenminste. En met duur, bedoel ik ECHT duur.

Wa kost da?
Als disclaimer wil ik ff melden dat ik alleen maar kan schrijven over mijn eigen ervaring.

Jan en ik hadden de tickets van Male naar Amsterdam al geboekt, toen we erachter kwamen dat de Malediven wel echt héél duur zijn. Waar we in Sri Lanka gemiddeld 35-50 euro betaalden voor een nacht in een luxe verblijf (echt luxe), konden we op de Malediven na grondig onderzoek geen huisje op palen in de zee vinden voor minder dan €400 per nacht. We hadden dan ook bijna een verblijf helemaal in het noorden van de Malediven geboekt, tot we erachter kwamen dat je bij dat betreffende eiland alleen kon komen per watervliegtuig. A nog eens $400 per persoon (retour) extra.

Uiteindelijk hebben we een verblijf op palen gevonden op Thulaghiri Island Resort, waar we €550 per nacht betaalden voor een hutje op palen in de zee. Ja, er zijn goedkopere verblijven, op het strand of in hotels op gemeenschappelijke eilanden bijvoorbeeld, maar wij wilden wel de Malediven-ervaring zoals uit de boekjes.

malediven7

Verder moet je er rekening mee houden dat je ook nog van het hoofdeiland (Male) naar je eiland toe moet en ook voor dat vervoer betaal je flink. In ons geval: $100 per persoon voor 20 minuten met de speedboat (retour).

Alle uitstapjes op het eiland zelf kostten ook flink wat doekoe’s; 1 uurtje suppen $40, 1 rondje op de bananenboot $78 en met de boot bij zonsondergang met dolfijnen varen $30. Een massage op het eiland kost ook $100 (hoe relaxt lig je er dan bij) en wij moesten bijvoorbeeld ook de lunch apart betalen op het eiland (ontbijt en diner zaten bij de prijs van ons hutje op zee in) a $25 per persoon per dag.

Totaal inclusief vliegtickets waren Jan en ik samen €2750 kwijt voor 3 dagen Malediven. Slik.

malediven2
Ja, lach maar.

Verblijf
Wij verbleven op Thulhaagiri eiland. Dit is een privé eiland en dat wil je, want dan weet je zeker dat er alcohol wordt geschonken. Thulhagiri island resort was verder een geweldige plek om te verblijven. Het eten was prima (niet van de luxe kwaliteit als je zou verwachten voor de prijs die je betaalt voor het verblijf), de cava was lekker en de kamer was gewelllllldig.

Check hier de pagina op Booking.com.

Het eiland was ongeveer 150m breed, dus helemaal niet groot, maar dat was prima. Het eiland lag op 20 minuten varen vanaf hoofdeiland Male en ik vond het echt een top plek. Er was een restaurant (ontbijt, lunch, diner), een zwembad, het strand en wat sportgelegenheden (voetbalveldje, etc).

malediven6

Onze kamer was absoluut een droom. We hadden het laatste huisje in een reeks huisjes op palen. We hadden uitzicht op de zonsondergang, een prachtig wit bed, een kamer gehuld in bamboe en we konden als we wilden naakt opdrogen na het douchen op ons terras, waar niemand ons kon zien.HEERLIJK! Vanaf het hutje op palen hadden we een trap die de zee in liep, waar we meteen konden snorkelen én er zwom iedere dag een Black Tip Reef Shark (ongevaarlijk) rondom ons hutje. ZO VET!

malediven

Tips voor het kiezen van een verblijf
– Bedenk je wat je wil en wat je wil uitgeven (en bedenk daarbij dat het dus allemaal vrij duur is). Wij wilden per se in een hutje op zee en wilden daar €300 aan uitgeven, maar dat bleek onmogelijk en werd uiteindelijk €550 per nacht.
– Let bij het boeken goed op de foto’s; veel verblijven laten hutjes op zee zien, maar dan boek je uiteindelijk gewoon een kamer op ’t strand of zelfs gewoon in een groot hotel. Goed opletten als je echt een hutje op palen wil dus.
– Check of het een privé-eiland is of niet (ivm Islamitische regels op de niet privé eilanden)
– Check of er alcohol geschonken wordt (zijn er foto’s van een bar?!)
– Check wat het vervoer van en naar het eiland is (speedboat? watervliegtuig?) en wat de bijbehorende kosten zijn.

Tickets
We vlogen op een woensdagochtend heel vroeg vanaf Colombo (Sri Lanka) naar Male (De Malediven). We landden om 8 uur ’s ochtends op Male, pakten toen een speedboat naar ons privé eiland en checkten om half 10 ’s ochtends in op Thulhagiri Resort.

Op vrijdagavond vlogen we om half 9 weer terug van de Malediven naar Amsterdam, via Abu Dhabi.

Voor het ticket tussen Colombo en Male betaalden we ongeveer €170 per persoon, voor bijna 1,5 uur vliegen. Koopje! Het ticket van Male naar Amsterdam was een stuk duurder; €600 (11 uur vliegen, via Abu Dhabi). Daar hebben we ook niet echt heel erg hard ons best gedaan om een goedkoop ticket te vinden.

Dit wil je verder nog weten:
– De Malediven zijn eigelijk islamitisch en dat betekent dat je niet overal alcohol mag drinken of in je bikini kan lopen. Let hier op voordat je een verblijf boekt.
– Vergeet niet dat als je een eiland boekt, je ook de kosten hebt van er komen vanaf het vliegveld.
– Je schijnt er ontzettend mooi te kunnen snorkelen en duiken. Wij hebben alleen rond het eiland gesnorkeld en daar was het koraal voor 95% dood. Wél hele mooie vissen gezien, maar het koraal is grijs en dood. #sad.

DCIM107GOPROG0039060.JPG

– Op ons eiland was niet iets van een winkeltje ofzo; je kon in het restaurant alleen op bepaalde tijden eten (ontbijt, lunch, diner), maar verder was er nergens een zak chips ofzo verkrijgbaar. Ik was blij dat ik nog wat van het vaste land bij me had, want ik miste wel m’n snacks die je op vakantie graag vreet.
– Let op de reistijd! Wij waren er eind november en ik weet nog steeds niet hoe het nou precies zit met het regenseizoen, maar wij hadden ’s ochtends en ’s avonds regen. Wat helemaal niet erg was, maar dan kun je er dus écht niets doen.

malediven8
Het levert wél spectaculaire beelden op, die regen.

Raad je het aan?
Ja en nee. Ik vond het ge-wel-dig, maar ik vind het niet iets wat je gezien MOET hebben. Ga ik er nog eens naar terug? Nee. Daar vond ik het veel te duur voor. Bovendien heb je zoveel mooie plekken op de wereld die een stuk toegankelijker en goedkoper zijn.

Ik heb er wel echt een fantastische tijd gehad en voelde me intens gelukkig in ons hutje op zee, met een glas bubbels in m’n nakie over de zee turend en ik zou dat niet gemist willen hebben. Maar ik zou nu niet per se zeggen; omg, dit moet je ook meemaken. Omdat het zo knetter duur is, voor – laten we eerlijk zijn- een paar daagjes strand.

malediven3

Heb je nog vragen of wil je zelf een tip geven? Laat je horen in de reacties hieronder!

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

2 reacties op “Alles over onze reis naar de Malediven

  • Eveline zegt:

    De foto’s zien er wel echt geweldig uit! Maar fijn dat je wel gewoon eerlijk bent en dat het misschien qua prijsverhouding net niet helemaal is wat je zou verwachten.
    Wij hebben uiteindelijk na onze Sri Lanka reis gekozen om 3 dagen op het eind in een mega luxe resort in Tangalle te boeken (Anatara Peacehaven resort), wat ook echt niet goedkoop was, maar waar je wel de kleine dingetjes had die jij nu misschien miste (goedkoop vervoer, makkelijk even de stad in kunnen om wat te eten) en natuurlijk iets minder kosten had qua vervoer etc. Het is niet te vergelijken met het “bounty eiland” gevoel van de Maladiven, maar wel echt een MEGA fijn/luxe eind van de vakantie (inclusief alle luxe die je van zo’n sort hotel zou verwachten, het eten was geweldig, elke ochtend yoga met uitzicht op het strand, etc). Dus misschien een tip voor andere lezers die richting Sri Lanka willen en ook een paar dagen in luxe willen aan het eind maar misschien net niet zo duur als de Maladiven 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *