Salade met vegetarische ‘kipstukjes’ en avocado met wasabi-soja dressing

Door Elske – Joehoe! Vanavond hoefde mijn avondeten aan maar twee eisen te voldoen: makkelijk en vegetarisch. Dat laatste omdat mijn weekend aan elkaar hing van etentjes buiten de deur en barbecues. Dus ik vond het tijd voor een vega-dagje. Zo gezegd, zo gedaan. Met die twee eisen liep ik de supermarkt in en onderstaande salade werd het resultaat. Benieuwd naar het recept? Let’s salad!

Nodig voor 2 personen: 1 bakje vegetarische ‘kipstukjes’ van Vivera – 1 avocado – zak gemengde salade – halve courgette – teentje knoflook – 2 tomaten
Voor de dressing: theelepel wasabi – 3 eetlepels sojasaus – flinke scheut sweet chilisaus – 1 eetlepel rijstazijn*

*Ik koos ervoor om deze dressing te maken, maar je kunt de salade ook heel simpel maken en serveren met een knoflooksaus of andere kant-en-klare dressing. Lijkt me ook lekker! Overigens hoef je ook niet per se deze vegetarische kipstukjes te gebruiken, maar ik vond ze van dit merk erg lekker.

Doe de inhoud van de zak salade in een grote kom. Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Voeg beide toe aan de salade.

Doe wat olijfolie in de koekenpan. Snijd je courgette in blokjes en bak voor 5 minuten in de pan. Breng op smaak met wat peper en zout en voeg vervolgens ook de vegetarische stukjes toe aan de pan. Voeg wat extra olijfolie toe als dat nodig is. Laat dit samen voor nog zo’n 5 minuten bakken op middelhoog vuur.

Ondertussen maak jij alvast de dressing. Dat is heel simpel. Pak een kopje en voeg hier alle ingrediënten voor de dressing aan toe. Roer met een vork of een kleine garde door elkaar en proef. Als het nog wat meer pit nodig heeft voeg je nog wat wasabi toe, mag het wat zouter dan nog wat sojasaus of vindt je een zoetige dressing juist lekker, dan voeg je nog wat sweet chilisaus toe. Als deze op smaak is zet je het even aan de kant.

Kipstukjes en courgette klaar? Mooi! Voeg deze dan toe aan je salade. Maak af met de dressing en eet smakelijk! Je kunt hier overigens nog wat flat bread of pita broodjes bij serveren om het extra vullend te maken.

Mjam! Dat was lekker. Die vega ‘kipstukjes’ smaakten me verrassend goed. De structuur is zachter dan dat van kip, gaat eerder richting kippendij. Kan je dat zeggen? Verder smaakte deze salade voornamelijk naar de dressing en die was maar een experiment. Ook lekker met die avocado en gebakken courgette. Experiment geslaagd, al zeg ik het zelf.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *