Plaattaart met zoete aardappel, biet, geitenkaas en basilicum

Goeeeeedemiddag! JA mensen, ik heb me toch een lekker recept voor jullie vandaag. Afgelopen zaterdag was ik eten bij vriendin Laura en die ontwikkelt recepten voor Allerhande. Ze maakte een plaattaart met bietjes en zoete aardappel klaar, die ik NOOIT zelf had kunnen verzinnen. Je vindt een variant van dit recept op de website van Allerhande, maarrrrr we maakten nét een andere variant klaar. En boy, dit was lekker.

Ben je op zoek naar een chill vegetarisch recept waar je je eetpartner echt helemaal mee in kunt palmen? Dan moet je echt eens deze plaattaart klaarmaken.

Zin in? Let’s plaattaart!

Nodig voor 2 personen: 1 plak flammkuchendeeg (270gr)* – 1 bakje mascarpone – 1 mango – 5 cm gember – 3 zoete aardappelen – 3 gekookte bieten – 1 rol geitenkaas – 10gr verse basilicum

*ligt in het koelschap bij appie

Verder gebruik ik in dit recept een bakplaat van Jamie Oliver waar ik héél erg fan van ben. Dit is echt zo’n top ding!

Schil de mango en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd in grove stukken. Meng dit met elkaar en de mascarpone in een kom met staafmixer of een soort magimix-achtige-unit tot een gemengd geheel. Dit is de saus waarmee je de flammkuchen gaat insmeren.

Rol dat deeg dus uit over een bakplaat met bakpapier eronder. Verdeel dan een lekkere dikke laag van deze mango-mascarpone-gember prut over de flammkuchen. Echt een lekkere laag! (Je krijgt waarschijnlijk niet je hele goedje op, maar dat kun je bewaren om later nog eens te gebruiken).

Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de bietjes in plakjes. Leg dan om en om een plakje zoete aardappel en een plakje biet op de flammkuchen, totdat de hele unit bedekt is. Giet er dan een klein beetje olijfolie overheen (voorzichtig) en wat zout en peper. Bak dit vervolgens 40 min op 180C af.

Volgens de verpakking zou het 20 minuten moeten, maar dan is het echt nog niet klaar. 40 minuten it is! Zodra de zoete aardappel gaar is en de bodem mooi goudbruin is, ben je klaar.

Top ‘m dan af met lekker veel geitenkaas en verse basilicum. Klaar!

plaattaart2

En dan is het tijd om lekker te gaan eten. Het ziet er misschien uit als ietwat veel, maar ik kon zeker wel zo’n halve flammkuchen zelf op. precies een goede portie, als je het mij vraagt.

Bovendien is dit dus SUPER lekker. Mango en basilicum combineren natuurlijk echt top met elkaar, gember en zoete aardappel zijn op hun beurt ook echt een top combi ennn bietjes met geitenkaas zijn óók fantastisch samen. En dat dan allemaal bij elkaar op een knapperige bodem, tja… Dat is gewoon heel erg chill. MAAK DIT! Echt.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Plaattaart met zoete aardappel, biet, geitenkaas en basilicum

  • Hoi, ik wil dit komende week maken. Heb nog 2
    Ingevroren flammkuchen bodems die je moet afbakken. Kan dat ook? Ben geen ster hierin, dus heb je tip hoe dat dan te doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *