Wrapjes met kip & tzatziki en zoete aardappelsoep

Hey hey! Ik had gisteravond zin in wraps, maar wilde wel eens een ander recept dan anders volgen. En dus ging ik weer eens naar Allerhande.nl. Dat was echt langggg geleden! Ik vond er een recept voor wraps met Griekse kip en maakte dat na. Maar het leek me een beetje een karig maaltje en dus maakte ik er nog een soepje bij. Ik had namelijk op de markt afgelopen zaterdag echt een dikke unit van een zoete aardappel gescoord en ben een beetje geld aan het besparen op m’n avondeten, omdat het zulke dure tijden zijn (verhuizen, vakantie gehad, bruiloft op de planning) en ik dus zoveel mogelijk wil koken met goedkope dingen en dingen die ik nog in huis heb. Dus; soep met wraps.

Ik verklap alvast: ik werd er niet heel erg gelukkig van…

Het originele recept van de Griekse wraps is van Allerhande en vind je hier.

Nodig voor de wraps (2 personen): 6 mini wraps – 2 kipfilets – 1tl kaneel – 1 tl komijnzaad gemalen – 150 ml Griekse yoghurt – 10cm komkommer – beetje gesneden ijsbergsla – peper & zout

Nodig voor de soep: 1 grote zoete aardappel (echt groot) – 1 teen knoflook – 1 tablet groentebouillon – 1/2 (gele) courgette – beetje verse gember – beetje gember kruiden uit een potje

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verhit een beetje olie in de pan en pers de teen knoflook hier in uit. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak 2 minuten met elkaar in een laagje olie. Voeg dan een laagje kokend water toe en een tablet groentebouillon en laat de zoete aardappel in 10 minuten gaar koken. Voeg dan ook wat verse gember toe en haal de pan van het vuur. Doe de soep in een hoge beker (maatbeker die geschikt is voor hete dingen) en staafmixer de soep tot een glad geheel. Doe ‘m dan weer terug in de pan en laat nog ff zachtjes koken. Ik breng ‘m op smaak met gemberpoeder en peper.

Ondertussen maak je de wraps. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met kaneel, peper en zout. Bak de kipfiletreepjes vervolgens in een pan met olie op middel-hoog vuur in 8 minuutjes gaar en mooi goudbruin.

Meng de komijn, wat peper en zout met de Griekse yoghurt. Snijd een komkommer in hele kleine stukjes en meng die door het yoghurt-mengsel. Bak wrapjes heel even in een droge pan aan beide kanten en beleg ze dan met de tzatziki (Griekse yoghurt met komkommer), ijsbergsla en de gebakken kip in kaneel. Klaar!

soep

Klinkt lekker? Vond ik ook! Maar man o man, wat is dit saaaaaai. Echt bo-ring. Ik kan er niets meer of minder van maken, dit is een prima, maar saaie maaltijd. Ik ga dit niet nog eens eten ;-). En ik denk niet dat het aan mijn skills lag ofzo, ik denk dat het gewoon echt een saai recept is.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


2 reacties

Anmari -

Misschien de sla niet zo kaal laten en een beetje meer versieren.. wat tomaatjes, beetje ui..

Donna -

Een rood uitje en feta er bij, dat moet het een stuk lekkerder maken!!

Reageer ook