Favoriete tosti: Kaas-ui-ui-tosti + win een tosti-lunch!

Gesponsord – Beste mensen van het goede leven! Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik het TOFFE TOSTI’S tostiboek met maar liefst 55 toffe tosti-recepten en het zal je net overkomen dat je, als tostikoningin van Nederland met vreselijk veel tosti’s in je repertoire, nét nadat je je boek lanceert, je een gruwelijk heerlijke tosti ontdekt. Die dus niet in het boek staat. Noooo!

Ja mensen, dat gebeurde inderdaad. Ongeveer een week nadat TOFFE TOSTI’S in 2017 uitkwam, ontdekte ik de kaas ui tosti (of beter gezegd: de kaas-ui-ui-tosti) en het is De Hemel. Een tosti met kaas, ui en ui. En ja; dat leg ik straks beter uit.

Beemster kaas vroeg mij om mijn favoriete tosti met jullie te delen (bij deze) en ik vraag jou om jóuw favoriete tosti met mij te delen. Want… Als je je favoriete tosti-recept op Instagram deelt, dan maak je kans op een lunch voor 5 personen bij The Tosti Club. VET LEUK!

Oké; veel informatie in één keer. Ik ga het allemaal even wat duidelijker uitleggen. Te beginnen met die ui-ui-kwestie, want die vond zelfs Beemster kaas ingewikkeld. Is het natuurlijk helemaal niet. Let’s ui!

Nodig voor één tosti: 1/2 ui – 1 eetlepel gebakken uitjes* – 2 plakken Beemster Belegen kaas – 2 sneetjes (mais)brood – boter

* je weet wel; die knapperige uitjes uit een bakje of zak die je over Aziatisch eten gooit!

Snijd de rauwe ui in ringen en bak ze in een lekkere klont boter in een koekenpan totdat ze mooi glazig en gebakken zijn. Voeg eventueel na het bakken een bodempje water toe aan de pan, om de uitjes gaar te koken. Laat dit water verdampen en klaar is je gebakken ui.

Smeer de buitenkant van de twee sneetjes brood in met een lekkere laag boter. Beleg het brood met kaas, gebakken ui, kaas, knapperige gebakken uitjes en doe de andere boterham er op, met de boter aan de buitenkant.

Bak de tosti in ongeveer 3-4 minuten gaar. Hij is klaar wanneer de kaas gesmolten is en de boterhammen mooi goudbruin zijn gebakken. Eventueel bak je de tosti met een deksel op de pan, zodat hij van beide kanten hitte krijgt.

Snijd de tosti doormidden en serveer met curry of ketchup. Mjam!

tosti3

Ja, dit is dus echt heel erg een van mijn favoriete tosti-recepten. De smaken zijn ZO goed. Je gebruikt gebakken ui voor de uiensmaak, de knapperige gebakken uitjes voor een knapperig iets in je tosti en Beemster Belegen omdat die smaak fan-tas-tisch combineert met de uien én omdat de kaas van Beemster heel goed smelt. Perfect voor een tosti dus. Wie mijn tosti-video’s vroeger (…) keek, weet dat ik deze kaas al jaren gebruik voor m’n tosti’s.

WINNEN!
Ik zou van jou wel willen zien wat jouw favoriete tosti-recept met Beemster kaas is. Vooral om zelf weer wat tosti-inspiratie op te doen en nieuwe combinaties te ontdekken, maar ook omdat jij een bezoekje aan The Tosti Club kunt winnen! En dat is awesome, want ik ben er ff gaan voorproeven en je wil hier echt ff lunchen met vrienden/vriendinnen hoor.

tosticlub4

Deze geluksvogel mocht maar liefst 4 tosti’s proeven bij The Tosti Club. Ik probeerde de Mexicaanse taco-tosti, de Italiaanse tosti, de BLT-tosti en de tosti geitenkaas met appel en honing.

tosticlub2

Mijn absolute favoriet bij The Tosti Club was deze tosti met geitenkaas, courgette, appel, pijnboompitten en honing. ZO lekker echt.

Wat moet je doen om te winnen? 
Wil jij ook gratis lunchen met 4 vrienden bij The Tosti Club? Deel een foto van jouw Beemster kaas tosti idee op Instagram met de hashtags #tostibeemsterkaas en #fantostisch. Daarmee maak je kans op een tosti lunch met 4 vrienden bij The Tosti Club.

Oh en trouwens… Via Instagram geef ik 20 Beemster kaas pakketten weg, om je alvast op weg te helpen. Reageer voor 25 april onder deze foto en stuur mij een DM op Instagram om kans te maken. Zo heb je de belangrijkste props om een goede tosti te maken al in huis ;-). Maar! Je mag ook gewoon zelf je tosti delen zonder dat je kaas wint; dat je ff weet dat je dat dus niet af hoeft te wachten, om kans te maken op de prijs, namelijk de tosti-lunch.

Genoeg gepraat over tosti’s denk ik zo. Hup, de keuken in jij! Eet smakelijk! En vergeet ‘m niet te delen met #tostibeemsterkaas en #fantostisch. (PS: hoe goed is die hashtag? ;-)).

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


2 reacties

Anne -

Jaaaa wil ik! Mijn kids Ijn er dol op en willen wel elke dag een tosti party

Anne van der Ham -

Begon als ‘arme student’ je recepten te volgen. Inmiddels staan 3 van je boeken in de boekenkast van mijn ‘grotemensenhuis’. Ben groot liefhebber van alle soorten kaas, dus ik waag er graag een reactie aan om mee te dingen naar één van de tostipakketten!

Reageer ook