Caesar salade

Door Elske – Joehoe! Het zonnetje laat zich eindelijk wat meer zien en dan krijg ik zin om lekker naar buiten te gaan. Hup, het terrasje op als ik (onverwachts) wat tijd over heb, opeens lopend naar mijn werk gaan of nog lekker lang buiten zitten; allemaal tekenen van de Vitamine D die haar positieve uitwerking op mij heeft 😉

Waar ik op zulke momenten nog meer zin in krijg is in het maken van lekkere zomerse gerechten. Salades waar een goed stukje (bbq-)vlees of vis bij past, quiches die je mee kunt nemen naar het park of gewoon een doodsimpele pasta, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Hoe goed klinkt dat? Nou, vandaag heb ik dus zo’n lekker zomers receptje voor je: Caesar salade! Enige nadeel; hij duurt wat langer dan je gewend bent van mij. ‘Moet ik dan uren in de keuken staan Els, want daar heb ik ECHT geen zin in’. Nee dat zou wel een tikkeltje overdreven zijn. Het enige wat meer tijd kost is het zelf maken van de croutons en het paneren van de kip. Heb je daar nu ECHT geen zin in, dan koop je kant-en-klare croutons en gepaneerde kip in de vorm van een kipschnitzel. Ja, minder lekker, maar hé; wel minder moeite. Weet je al wat jij gaat kiezen? Mooi, dan kunnen we beginnen!

Nodig voor één persoon: 150 gram kipfilet – 1 kropje romainesla * – 2 oude sneetjes brood/1 wit pistoletje – 1 ei – bloem – 1 tomaat – olijfolie – peper/zout – kant-en-klare caesar dressing – Parmezaanse kaas

* ik bedoel die kleine schattige salade kropjes die altijd met z’n tweeën in een verpakking zitten; deze.

Oke, je begint met het voorverwarmen van je oven op 200 graden en het maken van de croutons. Hiervoor snijd je het pistoletje of de boterhammen in blokjes. Doe deze in een ovenschaal en hussel met flink wat olijfolie en peper en zout door elkaar. Wanneer je het lekker vind kan je hier nog een teentje knoflook boven uitpersen. Ik deed dat, want hoe meer knoflook hoe beter (#stinken), maar heb je een date vanavond of hou je niet echt van knoflook dan kan je het achterwege laten. Zet de ovenschaal voor 15/20 min. in de oven.

Vervolgens snijd je de kipfilet. Doe dit in lange repen. Klop het ei met wat peper en zout in een kom en doe in een andere kom wat bloem. Haal de reepjes kip eerst door het ei en wentel dan door de bloem. Herhaal dit met ieder stukje kip. Klaar? Doe dan een flinke scheut olijfolie in de pan en bak hierin de kipfilet stukjes aan.

Whoehoe! Het meeste-werk-gedeelte heb je nu gehad. Viel best mee toch? Vervolgens haal je de blaadjes sla van de krop af. Doe dit blaadje voor blaadje en leg ze in een vergiet. Vervolgens spoel je ze af en laat je ze even uitlekken. Ondertussen snijd je de tomaat in blokjes. Leg de blaadjes sla op een bord en leg de blokjes tomaat er boven op. Zijn je croutons nog niet klaar maar je kip wel? Zet het vuur van de pan met de kip dan even zacht.

Croutons eindelijk klaar? Chill, dan kunnen we bijna eten! Schep wat van je croutons op je salade en leg hier de kip boven op. Top af met wat salade-dressing en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Klaar!

Oh mensen, ik vond deze salade echt heerlijk. En eerlijk? Niet eens heel moeilijk.. Toch? De croutons duren gewoon wat lang, maar dan heb je ook wat! Je kunt het nog uitgebreider maken door de dressing zelf te maken, wat ik ooit ook wel eens deed. Daarvoor gebruik je twee ansjovisfilets, mayonaise, knoflook en citroen. Dit meng je door elkaar en klaar 🙂 Nog lekkerder, maar kost meer tijd en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer naar buiten. Dus ik snap totaal wanneer je voor een kant-en-klare dressing zou gaan.

Wie heeft er wel eens een Caeser Salade gemaakt? En was dat een succes? Let me know! 🙂

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *