Tips voor Fuerteventura

Ken je dat verhaal dat je letterlijk net met je snowboard de berg in Oostenrijk afglijdt en je zo doorgaat in de andere vakantie? I DO! Ik stap namelijk a.s. dinsdag in een vliegtuig naar… FUERTEVENTURA! En ik heb jouw tips nodig.

Fuerteventura is een van de Canarische eilanden, het ligt op 4,5 uur vliegen van Amsterdam voor de kust van Afrika en het wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. Dat spreekt mij aan, want ik wil intens graag naar Hawaii, maar de vlucht is ongeveer onmogelijk en teringduur, dus dan maar Fuerteventura en nog even doorsparen voor Hawaii.

Ik ga naar Fuerteventura met vier vriendinnen, om te surfen, wijn te drinken en tapas te eten. En ik ben op zoek naar jouw tips! Weet je leuke restaurants op ’t eiland? Is er iets wat we écht gezien/gedaan/gegeten moeten hebben? Let me know!

Natuurlijk komt er van dit tripje weer een reisvlog, want dat doe ik tegenwoordig, dus als je dat wil zien dan kun je je hier alvast abonneren op mijn Youtube-kanaal. LEUKKKK!

Op naar de zon! Tenminste, als de weerberichten een beetje bijschaven… DUIMEN! <3

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a….

9 reacties op “Tips voor Fuerteventura

  • Christiaan zegt:

    Qua eten: Le vac azul inderdaad, geweldige vis! Verder: heerlijk vlees bij Tio Bernabe (Corralejo).

    Qua activiteiten: echt een aanrader is het om een auto te huren en een road trip over het hele eiland te maken. Het is niet zo groot dus je redt het makkelijk (kan je ook direct op een bijzondere locatie eten).

    Have fun!

  • Birgitta zegt:

    Avenida is Corallejo is echt fantastisch lekker, bizar grote porties (je kan van alles de helft nemen, meeer dan zat) alles super vers en lekker en kost echt geen knal. Eigenaren zijn ook heel lief en echte eiland bewoners, sertting is niet heul sfeervol maar dat maakt het ook wel grappig.
    Verder heb je jn Cotillo La Vac’Azul, wat prijziger maar dat krijg je er ook voor terug. Zit tussen de schattige witte huisjes met blauwe daken met terras uitkijkend op de baai.
    Wij hebben verder gefietst over het eiland (met mountainbike) maar het is blijkbaar ook de moeite waard im dagje te touren mer de auto om zo verlaten strandjes etc op te zoeken (zoals het zwarte strand aan de andere kant vh eiland!) Have fun 🙂

  • Prachtig, veel plezier! Ik zou ook dolgraag op vakantie willen, alleen zit dat er dit jaar niet in (wel om een leuke reden: ik oktober krijg ik een baby :D)

    Vorig jaar was ik op Lanzarote geweest. We hebben 1 dag een tripje met de boot naar Fuerteventura gehad. Het was echt 100% anders dan Lanzarote. Fuerteventura heeft witte stranden/woestijn, terwijl Lanzarote een vulkaanlandschap heef. Misschien de moeite waard om zelf ook een dagje over te varen, om jezelf even op de maan te wanen? 😉

  • Super lekkere mojito’s bij boardriders bar in Costa Calma. Als het nog goed is hebben ze daar ook iedere donderdag onbeperkt bbq voor €10, dus dan is het er gezellig druk.
    Daarnaast ook restaurant mamma mia in Costa Calma (zit vlakbij boardriders bar) en dan een gerecht bestellen met de steak en kanarische aardappelen (is beetje kleurloos als ze het nog hebben maar die aardappelen zijn erg lekker!)
    Golfsurfen bij La Pared of Corralejo! En Morro Jable moet (van horen zeggen, zelf telkens geen tijd voor gehad) een leuk plaatsje zijn om rond te wandelen.
    De geit is volgens mij het nationale dier van Fuerte en die lopen overal rond. Voor de rest is het eiland ook erg goed voor wind- /kitesurfen (en dan voornamelijk in Costa Calma.

  • Ben er nog nooit geweest (klinkt prachtig) dus de enige tip die ik heb: kijk die aflevering van Girls over de hipster surfvakantie van een paar weken terug. Hilarisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *