Broodjes shoarma

Goedemiddag! Ik zit deze week echt in een luie eetweek en heb moeite met het verzinnen van m’n avondmaal. Zo heb ik gisteren vrijwel de hele dag na lopen denken over WAT IK NOU IN VREDESNAAM ZOU ETEN DIE AVOND. En ik kon ‘t maar niet bedenken. Tótdat ik op de fiets naar huis zat van de opnames van #FIRST en langs een goed geurende shoarmatent fietste. Broodjes shoarma: fuck yes! Dat had ik lang niet gehad.

Tijdens m’n fietstocht bedacht ik nog allemaal culinaire combi’s (burrata, sla, tomaat + shoarma in een wrap?), maar m’n trek in knoflooksaus was zo enorm, dat ik toch maar voor een classic broodje shoarma ging. Met knoflooksaus en sla dus.

Nodig voor één persoon: 250gr shoarma (nu in de bonus) – gemengde sla – knoflooksaus – platte broodjes om af te bakken

Bak de shoarma in een pan met olie op hoog vuur in 10 minuten gaar. Zorg dat ‘t lekker knapperig wordt, door het vuur hoog te zetten en niet te vaak te husselen.

Bak de broodjes af in de oven totdat jij denkt dat ze klaar zijn en vul ze dan met sla, shoarma en knoflooksaus. KLAAR.

Man o man, wat simpel. En lekker. Tja, iedereen kent ze wel en iedereen heeft ze vast al wel eens gegeten, maar soms heb je er gewoon zín in. Ik hoop dat deze blogpost je inspireert 😀

GROETJES!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…


11 reacties

Dorien -

Probeer het eens een keer in een wrap, gewoon dat wat je normaal in een pitabroodje stopt in een wrapje doen en dan oprollen
Zoooo lekker 😉

leonie -

Jaaa dit is echt top en deed ik in het verleden ook vaak. Maar nu had ik echt zin in het broodje 😀

Anmari -

Tipje: als je een broodrooster hebt, daar worden pitabroodjes echt perfect in ( en je hebt er geen omkijken naar) Ideaal.

leonie -

Ja dit is inderdaad chill. Mijn broodrooster was alleen vies, haha.

Wendy -

Je recepten zijn altijd zo heerlijk precies “bak de broodjes af in de oven tot jij denkt dat ze klaar zijn” 😂👌🏻

leonie -

haha thanks. Niet ingewikkelder maken dan het is toch 😉

Malou -

Gisteren gemaakt, maar i.p.v. shoarma, kippendij gemarineerd in nando’s garlic marinade. Helemaal chill 👌🏻

leonie -

Man, wat goed. Heb jij die marinade echt in Engeland gekocht?

Malou -

Nope! Onze eigen appie verkoopt dat tegenwoordig gewoon <3

Jessica -

And it did! Alleen heb ik je recept gezocht van de vega shoarma van een tijd geleden. In het kader van minder vlees vond ik dat opeens een top idee!

leonie -

Jaaa lekker is die ook hè?

Reageer ook