Mijn dieptepunten van 2016 – het eindejaarsoverzicht. Van signeersessies met 0 opkomst tot awkward persevents

Vrijwel iedere blogger (of überhaupt ieder mens op mij Instagram-timeline) blikt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten, hoe awesome was 2016 (ondanks een aantal vreselijke gebeurtenissen in de wereld)? En ik blijf niet achter. Ik blik ook terug. Maar ik ga je eens even meenemen in mijn dieptepunten van 2016. Wat ja: het gaat echt knettergoed met me en ik zat weer sky high dit jaar, maar er gebeuren ook heus dingen in dit bloggersleven die minder glamourous zijn. En daar mag je ook wel eens een eindejaarsoverzicht van zien, haha. Dus; benieuwd hoe ik dit jaar toch meerdere keren keihard gefaald heb? Lees verder! 😀

Oh, en dat overzicht met dingen die wél echt knettergoed gingen dit jaar, die komt morgen online ;-). (check hierzo!)

Culinaire dieptepunten
In interviews krijg ik altijd de vraag hoe het kan dat ik zeg dat ik niet kan koken, maar toch al zoveel heb bereikt in de food-wereld. Ik geef dan altijd braaf antwoord dat juist doordat ik niet zo goed kan koken mijn lezers zeker weten dat ze mijn recepten ook klaar kunnen maken. Maar dit jaar ging ik zelf ook aan mijn culinaire onkunde twijfelen; misschien kan ik het inmiddels wel? Misschien kan ik echt best wel koken? Nou, nee hoor.

Weet je nog, mijn eerste kaasfondue die ik ergens dit najaar klaarmaakte? Dat zou ik toch wel een culinair dieptepunt willen noemen. Hoe moeilijk kan het zijn? Je laat kaas smelten en je hebt een kaasfondue. Dacht ik. Could not have been more wrong. Ik heb me er daarna ook niet meer aan gewaagd. Ik vrees gewoon dat ik nog steeds niet echt kan koken. (Dit was overigens niet het enige voorbeeld, maar wel het absolute dieptepunt en het is te pijnlijk om elke mislukte maaltijd aan te halen).

Dit is kaasfondue. Niet scrambled Eggs.

Ook een culinair dieptepunt dit jaar was het eten van koeientong. Of nee, beter gezegd; het klaarmaken van koeientong. Niet per se een gruwelijke faalactie, maar ik was me wel echt compleet aan het aanstellen (op film) over het eten van een stukje koeientong. NOOIT meer. Maar om dit dieptepunt even om te keren in een hoogtepunt; ik deed het wel in het kader van de Vleesverlangen Challenge, wat ik echt een awesome project vond in 2016. Daarover meer in mijn hoogtepuntenoverzicht dat morgen online komt ;-). Terug naar de dieptepunten.

img_3060

Hé verloor jij niet in de eerste ronde van dat televisieprogramma op SBS6?
Over culinaire dieptepunten gesproken… Dit jaar deed ik samen met mijn eetclub mee aan het SBS6 programma ‘Over smaak valt te twisten’. Een vét leuk project in alle opzichten; dikke productie, dikke publiciteit, groot team, awesome programma. Echt heel cool. Beetje jammer alleen dat we er in de eerste ronde van het programma al uit lagen, mede (vooral) doordat ik de steak tartaar moest snijden en dit nog nooit van m’n leven had gedaan. Pezig vlees in veel te grove stukken. Tja, daarmee win je een kookbattle op tv ook gewoon niet echt. En we verloren niet een beetje, maar kei-hard. Tof hoor, zo op tv. Beetje jammer alleen dat je dan verliest.

img_7478

Maar eerlijk? Ik vond het helemaal niet erg. Het was een leuk programma, we stonden er goed op, kwamen over als een toffe eetclub en dat is wat we zijn. Afgaan op televisie kan ik ook weer van m’n bucketlist afstrepen. Of zeg maar eerst erop zetten en ‘m dan afstrepen. CHECK!

Toch niet zo avontuurlijk
Over m’n bucketlist gesproken… Weet je nog dat ik dit jaar op vakantie ging naar Zuid Afrika met mijn familie? Man, wat was dat fantastisch. Ook daarover lees je meer in mijn hoogtepuntenoverzicht dat morgen online komt. Maar! Er was één diep, diep, díep dieptepunt. En dat was mijn avontuur dat ‘duiken met haaien’ heet. Of ‘niet duiken met haaien’. Of ‘kosten over haaien’.

Ik had als voornemen dit jaar om avontuurlijker te zijn; meer dingen uit m’n comfortzone doen, omdat het achteraf zo goed voelt. Toen zwager Yorick begon over met haaien duiken in zo’n kooi in Zuid Afrika, dacht ik ook alleen maar: JA LET’S DO THIS! IK DURF NIET MAAR HET IS AWESOME DUS JA. En toen hij terug begon te krabbelen was ik opeens aanvoerder van dit idee: we gáán hoor. We gaan met haaien duiken! En zo geschiedde. Een soort van. Niet.

img_6457

Kijk, deze haai heb ik dus niet gezien. Of nou ja, niet vanuit het water. Wel vanaf de boot. Waarschijnlijk heb ik er overheen gekotst. Maar dat kon ook een andere zijn.

Om 5 uur ‘s ochtends stapten we op een boot; Sas, Yorick en ik. Sas hartstikke zwanger, dus die ging sowieso het water niet in. Yorick en ik wel. Wetsuit aan en gaan. Was de bedoeling.

Tot we met het kleine bootje op een hele grote wilde zee waren en ik opeens doodsangsten uitstond, omdat ik bang ben voor veel, groot en diep water. En dit was INTENS. En de golven waren HOOG. Ik was dood, maar dan ook doodziek. Mijn avontuur wat duiken met haaien had moeten heten, werd kotsen op zee. Over de reling. Over een grote witte haai heen. Maar hey; wie kan dat nou zeggen?

Mannendrama’s en moeilijke toestanden
Dan was 2016 natuurlijk ook het jaar waarin ik genoeg mannendrama’s heb meegemaakt met een hoogtepunt (dieeeeeep dieptepunt) rond Pasen dit jaar. Fuck Pasen. Volgend jaar gaan we dat dus helemaal anders doen.

Gelukkig komt het altijd goed (dit zeg ik altijd) en kwam het ook goed en ben ik nu een blij ei. Om even in Paassferen te blijven.

Ook tof aan mannendrama’s, of überhaupt aan drama’s, is dat je echt leert en waardeert wie je vrienden wel en niet zijn. Echt, mijn vriendinnen hebben zó erg voor me klaargestaan dit jaar. Ik zou niet weten waar ik zonder ze zou zijn. Liefde, liefde, liefde.

De plank misslaan
Dan nog even een pijnlijk puntje in het polderglamourous leven van Leonie ter Veld; ik blijk ook dit jaar goed in de plank misslaan. Dan denk je dat je een faboulous bloggersleven leidt en dat het allemaal awesome is, ik kan je vertellen dat ik toch ook regelmatig met samengeknepen billen de awkwardness van de situatie probeer te overleven.

Die keer op die poolparty waar jij als enige in je badkleding op kwam dagen. Het had zo een tekst van Acda en de Munnik kunnen zijn.

Die keer op die poolparty waar jij als enige in je badkleding op kwam dagen. Het had zo een tekst van Acda en de Munnik kunnen zijn. Waar is de bar?

Die keer dat ik alleen op een event was voor stelletjes (per ongeluk). Die keer dat ik als nitwit tussen de bierkenners interessant stond te doen over bier. En als hoogtepunt die keer dat ik compleet uitgedost naar een galapremière ging, waar niemand in gala was. Au. Op de opmerking dat je ‘nooit overdressed bent’ kom ik bij deze terug.

schermafbeelding-2016-12-20-om-13-07-12

Ja lach maar. Over een uurtje weet je beter.

Oplossing in dit soort gevallen is altijd: de bar. Want die is meestal open en helemaal gratis op dit soort events. Behalve op die laatste galapremière. Wat de situatie alleen nog maar ellendiger maakte. Goed, er gebeuren ergere dingen in de wereld.

Toch niet zo populair
Je kunt namelijk ook signeersessies organiseren waar niemand op af komt. Zie daar maar eens doorheen te komen zonder samengeknepen billen. Echt, awkwardness ten top.

*krekelgeluiden*

*krekelgeluiden*

Het gebeurde mij een keer of 3 dit jaar. Oké slechts één keer kwam er echt niemand naar de signeersessie (Den haag laat je horen!)(krekelgeluiden), maar de keren dat er minder dan vijf mensen kwamen zijn ook behoorlijk pijnlijk. Of nou ja, niet per se pijnlijk, maar Sociaal Ingewikkeld. Zit je dan; in een boekhandel. Aan een tafeltje. Een uur lang. Zonder mensen om je heen.

Je wil niet teveel op je telefoon kijken, want dan ben je een soort van afgesloten van je omgeving en komt er al helemaal niemand met je kletsen. Je wil ook niet iedereen die maar in de buurt van je tafeltje komt met hongerige ogen aankijken met een blik van HALLO KOM ALSJEBLIEFT AAN MIJN TAFELTJE DAN SIGNEER IK UW BOEK. Als diegene geen idee heeft wie je bent.

En weet je nog die keer dat ik in Zwolle op de intreeweek een uur lang ging vertellen over mijn blog? Daar kwamen ook 6 mensen. Bekenden van de organisatie. In een zaaltje voor 80 man. Au.

De fotograaf zei letterlijk toen hij de foto's stuurde "ik heb ze zo genomen zodat het lijkt alsof er nog iemand was

De fotograaf zei letterlijk toen hij de foto’s stuurde “ik heb ze zo genomen zodat het lijkt alsof er nog iemand was”. Aiiii

Het mooie van al deze dingen is wel dat je (ik) er 1. nuchter door blijf en toch vaak wel de humor van de situatie in kan zien (waar ben je zonder humor) 2. vrijwel altijd iets positief uit kan halen (vriendinnenliefde, een vet origineel bucketlistitem) (hoewel ik van die koeientong echt niets positiefs kan bedenken) en 3. om mezelf kan blijven lachen. Het leven gaat niet altijd zoals je wilt en dat is maar goed ook. Je hebt dieptepunten nodig om de hoogtepunten extra goed te beleven en dat doe ik dan ook compleet.

Benieuwd naar mijn hoogtepunten van 2016? Over LIEFDE, heel veel reisjes, mijnpalen en babynieuws? Check mijn blog over mijn hoogtepuntenverzicht van 2016 :).

Ik hoop dat jullie het ook eens leuk vonden om over de dieptepunten te lezen, laat je even een reactie achter? <3 Het viel allemaal wel mee, toch? Ik denk dat dat komt omdat ik zo’n blij mens ben, dat ik dingen bijna niet als negatief ervaar. Ik heb zo weinig dieptepunten ten opzichte van hoogtepunten. Ik mag mezelf een gelukkig mens prijzen. En dat doe ik. Is het al tijd voor champagne?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


42 reacties

Denise -

Hahaha wat erg, goed dat je er zo’n positieve blik aan overhoud

Anneleen -

Wat een topartikel!

Daphne -

Wat een heerlijke nuchtere eerlijkheid!

Marianne -

Zo lekker gewoon gebleven die Leonie! Heerlijk haha

Veerlez -

Wat een heerlijk overzicht, geniaal! Heel leuk gedaan. Ik ga nu vol plezier je hoogtepunten lezen.

karlijn -

<3

Floor -

Wat een geweldig men ben je!! ❤️

Benthe -

Hahaha, zo’n leuk overzicht! Ook al was de koeientong geen succes, de foto is wel heel leuk 😃. Fijn dat je er in ieder geval de humor van alles in kunt zien!

Marike -

Hahaha wat heerlijk eerlijk dit!

Mikki -

Hahaha love you

De Protagonisten (m) -

Ik ben verliefd ♡

Amber Kamminga -

Haha je bent een topper Leo <3

Nathalie -

Oh wat een heerlijk overzicht. Zo lekker eerlijk en MENSELIJK! en inderdaad, naast al je successen valt het gewoon kei hard mee allemaal. Het past ook gewoon bij je op de een of andere manier :)

Ellen -

Haha wat leuk! Mooi dat je zo positief blijft over wat je allemaal geleerd hebt! Gelukkig waren er wel meer mensen aanwezig bij de signeersessie in Groningen. Tot de volgende keer 😉

Rain -

Ouch, hopelijk zijn deze dieptepunten snel vergeten en onthouden we uiteraard hoogtepunten!

Sylvie -

Hahah, pijnlijk inderdaad maar dat leest altijd zo lekker;) Nog weer wat dieptepunten omgezet in positiviteit en zelfspot is ALTIJD goed! Volgens mij gaat het verder wel erg goed met je dus lekker doorgaan zo!

Yamina -

Thank you Leo!

Laura -

Als Hagenees voel ik me nu echt schuldig… Sorryyyy namens als Hagenezen! En iedereen heeft dieptepunten, maar toch fijn om ook hierover te lezen. Nu kan ik ook wat beter lachen om mijn faal acties dit jaar hahaha! Anyway, fijn 2017 Leonie en keep on going! We komen uiteindelijk wel op onze pootjes terecht 😉

Sandra -

Heerlijk stuk! En je hebt gelijk dat je jezelf niet al te serieus neemt. Wel heb ik een tip als je ooit nog eens een poging wil wagen om een kaasfondue te bereiden: ga naar een goede kaasboer, haal daar een heerlijke kaasblend die hij/zij ws afstemt op je smaak en vraag dan vooral hoe je het precies moet bereiden. Ze vertellen graag en dan kan het niet meer mis gaan. (Mijn favo kaasboer is overigens Kaas van Klaas in de Dapperstraat. Die man kan uren passievol praten over kaas. Je kunt mij daar neerzetten op een stoeltje met een bakkie koffie en ik blijf naar alle verhalen luisteren. 😊😉)

Irma -

Hahah, dit heb je zo mooi geschreven! (Den Haag laat je horen!) (Krekelgeluiden), ik lachte hardop haha!

Bo -

Ik ben heeeeel hard aan het lachen hier. Wat een awekwardness maar wát leuk geschreven! Ik kijk uit naar je hoogte punten morgen 😀

lotte -

Ik moest echt vaak heel erg lachen om je leuke manier van schrijven en je zelfspot. Ontzettend grappig/tof artikel!

Lotte -

Wat ben toch een leuk mens!! Dit artikel is goud waaard

Marinka -

Heerlijk die zelfspot! Leuk om te lezen :). Ben benieuwd naar het hoogtepunten lijstje. Op naar een vrolijk 2017!

Fabianne -

Haha heerlijk eerlijk. Love it!

Romy -

Haha, wat een geniaal artikel! Je schrijft echt zo leuk en met een heerlijke cynische toon. Hopelijk hoef je dit soort signeersessies in het nieuwe jaar niet meer mee te maken 😉

Anne-Joleyn -

Super leuk geschreven! Zelfkritisch met humor, ik houd er van!

Judith -

Haha wat een geweldig overzicht! Zoveel leuker dan alleen maar “kijk mij eens geweldig zijn”. Ik stel voor dat alle bloggers zo’n overzicht maken, heerlijk!

Lisette -

Wat een leuk stuk om te lezen Leonie, je bent vast niet de enige die deze dingen mee maakt, maar je schrijft het ontzettend hilarisch op! Ben ook erg benieuwd naar je hoogtepunten 😀 Vandaag als verlaat Kerst-cadeau voor mezelf jouw 2e boek gekocht! :-)

Daisy -

Heerlijk om te lezen zo 😂. Ik leef nogal in een afgesloten gehucht van Nederland maar mocht je een keer in de buurt zijn of ik de tijd heb ervoor te rijden, zal ik zorgen dat er in ieder geval 1 persoon is 😊.

Fleur -

Dit was super om te lezen! Lig altijd in een scheur om jou, ik ben benieuwd naar alle hoogtepunten!:) Ik wens je een mooi, gelukkig en liefdevol 2017.

Shirley -

Dit vind ik een verfrissend jaar overzicht. De awkward momenten zorgen in ieder geval voor goede verhalen achteraf.

Kim -

Wat een mega, fantastisch en tof wijf ben je toch. Ik smul altijd van je verhalen!

Eliushi -

Je lijkt mij zo’n tof mens.
Lekker nuchter op zijn tijd.
Ik kan wel wat van je leren, ik trek mij dingen vaak teveel aan.
Heel veel succes komend jaar.

Aniek -

Heel tof artikel, leuk je dit óók plaatst! Laat ‘ons gewone mensen’ zien dat het leven van ‘heel succesvolle mensen’ soms ook niet over rozen gaat. Al ben ik naar dat rozengedeelte van morgen ook heel benieuwd hoor :) Alvast een goed 2017 gewenst, dat je maar veel lekkers mag blijven eten! 😀

Roos -

Heerlijk dat je ook de dieptepunten deelt, echt geweldig! Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar al je hoogtepunten :)

Marieke -

Wat ben je toch een leuk mens! Heerlijk om ook deze kant een keer te lezen en dat je het ook helemaal niet erg vind!

Kelly Camfferman -

Wat een heerlijk stuk Le! En ook herkenbaar (liefdesverdriet en spreken voor een bijna lege zaal), extra leuk om te lezen daar om =D

Anne-Sophie -

Meerdere keren luidop gelachen tijdens het lezen van deze blogpost! Wat leuk!

kelly -

Aaaahh…hahaha…wel super leuk dat je dit ook deelt. Gewoon zoals ieder mens!!..topper ben je!..Gewoon lekker doorgaan..vind je recepten toppie. Grootste favo hier is je walnoten rucola pesto met pasta en gevulde kip…dol op!!..Kop op!…Gaat hmml goed komen☺

Bo -

Ik vind het zo mooi dat je altijd enthousiast blijft, ook al is het soms allemaal niet zo gemakkelijk. Je bent een tof mens, echt waar! Hopelijk heb je in 2017 meer hoogtepunten dan dieptepunten, maar je moet maar zo denken, aan het einde van het jaar zijn die laatste stiekem eigenlijk ook best wel leuk!

Marieke -

Oooh wat HEERLIJK dit! Natuurlijk heeft iedereen dit soort dingen, maar het is heerlijk verfrissend als er eens iemand een blog over schrijft. <3

Reageer ook