Tips voor Barcelona

Het is weer zo ver! Ik ga weer op citytrip met mezelf en niemand anders en dit keer is de bestemming… Barcelona! Een plek waar ik al zeker drie keer ben geweest, maar de laatste keer zat ik nog op de middelbare school, dus het is tijd voor een bezoekje aan mijn favoriete Spaanse stad.

Ik vertrek aanstaande vrijdag en land zondagavond weer in Amsterdam. Mijn hotel zit in de buurt van Las Ramblas en ik kan een heel klein beetje Spaans. Maar ik heb jullie nodig! Nu heb ik qua sightseeing alles wel al gezien geloof ik én ga ik voornamelijk op reis om lekker met mezelf te zijn, te werken aan mijn blog, inspiratie op te doen en: HEEL VEEL TE ETEN. En daar heb ik jullie hulp bij nodig!

Weet jij een awesome plekje om te ontbijten, lunchen of avond te eten? In Barcelona? Laat even een reactie achter! En vertel ook een beetje wat ik er van kan verwachten 😀 Dan ga ik weer heerlijk met jullie tips op stap in een grote stad. ZIN IN!

Oh, en als je andere goede tips hebt voor Barça: shout! Ik ga in ieder geval naar Parc Guell en in ieder geval níet naar het museum van Dalí. Verder ga ik heel veel eten en een beetje winkelen. En heel veel tapas naar binnen werken. En pinchos. En Sangria. Kom maar op met die tips!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER CITYTRIPS DIE IK IN MIJN EENTJE MAAKTE:

Foto gejat van Google. Credits hier.

22 reacties op “Tips voor Barcelona

  • Voor lekkere ontbijtjes ga je naar: OMA bistro, Brunch and Cakes (die taarten zijn daar zó lekker!!!), Granja Petitbo.
    Je kan heel lekkere tapas eten bij txapla (een soort keten) maar de beste tapas is te vinden bij cerveceria Catalana. er is ook een keten La Tagliatella (te vinden in de winkelcentra La Masquinista en Diagonal Mar) waar ze lekkere pasta's en risotto geven. Aan het winkelcentrum Maremagnum zit een lekker restaurantje (met terras in de zon) aan de houten brug met heerlijke schotels met zeevruchteN!

    Ik ben sinds gisteren terug en Barcelona is een superstad! Enjoy!

  • Ohh je moet echt bij La Tropa gaan eten (latropa.net), echt de allerlekkerste hamburgers die ik in mijn leven heb gehad. Ook bij Chivuo's (nr 54 op tripadvisor) hebben ze super lekkere broodjes pulled pork en philly cheese steak maar ook verschillende soorten zelf gebrouwen bier! Deze twee zitten in dezelfde buurt, zeker de moeite waard daar even rond te lopen want is mega gezellig.
    Voor lunch is Buen Migas wel leuk, is een keten en zit op meerdere plekken. The Box is ook een aanrader, leuke tent met verschillende soorten rum en met heerlijke cocktails. Vanaf daar kan je meteen over de boulevard wandelen!

    Qua doen is Parc de la Ciutadella erg mooi om te bezoeken.
    Veel plezier!

  • Anoniem zegt:

    Bij de haven zitten allerlei restaurantjes naast elkaar, waarvan bijna alleen maar vis restaurants. Er zit 1 restaurant gelijk om de hoek naast de trap. Bongo's heet het. Ik heb er heerlijk hamburger gegeten en het is echt een leuk restaurant met een heerlijke beach-sfeer. Zeker een aanrader!

  • Twee leuke restaurants!

    – Bar Mut – beetje weg van de toeristenmassa en echt heerlijke eten. Het zijn een soort luxere, meer culinaire tapas, en geweldige wijn. Wat wil je nog meer?
    – Big Fish – supermooi restaurant met heerlijke gerechten met vis en sushi. Wel best prijzig, maar wel waar voor je geld! Ohja en de gin-tonics zijn er ook erg lekker!

  • Anoniem zegt:

    Vinitus bij Passeig de Gracia! Heerlijk eten voor een hele goede prijs, beste restaurantje in Barca. In het weekend na 21.00 vol en veel locals. En Can Paixano voor Cava en hapjes

  • Anoniem zegt:

    Veel mensen in Barcelona eten tussen de middag buiten de deur. Daarom zijn er heel veel tentjes in verschillende wijken waar een goedkoop 3 gangen menutje met enkele keuzes wordt aangeboden. Vaak kon je voor ca. 10 euro p.p. lekker eten. Soms is het wel even lastig om de kaart te ontcijferen maar vaak konden ze je in gebrekkig engels nog wel vertellen of iets bijvoorbeeld pork, chicken of fish was haha.

    • In Calle Petritxol zit de beste churreria van Barcelona: La Pallaresa. Je hebt er ook flans, crema catalana en Spaanse warme chocolademelk en de (geheel mannelijke) bediening draagt witte nette overhemden met zwarte vlinderstrikjes/stopdassen 🙂 Verder is Monchos een goede keten voor seafood. Je hebt er een in de haven en nog een paar over de stad verspreid.

  • Anoniem zegt:

    Tip: ga nooit op de Rambla eten, je betaalt teveel en de kwaliteit is ook niet altijd even goed. Ik heb 3,5 maand in Barcelona gezeten voor stage en mijn favoriete tapasbar Faisán is echt een aanrader. Goede tapas voor betaalbare prijzen in de wijk l'Eixample vlakbij Plaza de España. Vriendelijk personeel ook. Divinus zit op twee plekken en is ook aan te raden. Je kunt er montaditos eten of pizza en nog meer. Dingen die je echt gezien moet hebben: Sagrada Familia (ook de binnenkant), Park Guëll, Casa Mila (kaartje voor de binnenkant is de moeite waard), Casa Battló (koop geen kaartje voor de binnenkant want je betaalt teveel voor te weinig want zo bijzonder is het niet). Als je van Mexicaans houdt dan is Rosa Negra aan te raden, vlakbij metrostation Urquinaona.

  • Top dit! Ik ga in de aankomende vakantie ook naar Barcelona! Dus die tips zijn super welkom! Maak je ook nog een apparte blogpost met hoe het er was en wat de leukste dingen zijn om te eten, te bezoeken enzovoort? Groetjess

  • Wat ik in Barcelona heb gedaan: longboarden. Barcelona is een gebouwd tegen een berg aan en is voorzien van super gladde stoepen. Dus huur een bord beetje hoger op de berg en ga zo naar beneden richting de boulevard waar je heerlijk kunt cruisen en ijsjes kunt eten. Ik had het zelf nog nooit gedaan, dus zelfs voor groentje was dit makkelijk te doen en een top manier om de stad te ontdekken!

  • Ola! Jaa de Mercat de la Boqieria is een must. Vooral lekker voor de nodige fruitinname. De beste sapjes en fruithapjes. Daarnaast moet je echt naar Rosa Del Raval! Lekker mexicaans eten en goede en spotgoedkope cocktails (mojitos voor 3.50!!!). Enjoyyy!

    X

    Joyce

  • "El national" op de Passeig de Gràcia is een superleuk overdekte hal met verschillende restaurants en het heeft een soort klassieke uitstraling. Het zit een beetje verstopt in de straat maar als je binnen komt is het super groot. Je kan ook alleen aan de bar wat drinken. Groetjes, Laura

  • Leuk! Ik zat afgelopen zomer naast de Mercat de La Boqueria (aan de Ramblas) en ik begon elke ochtend met een sapje, zo heerlijk. 'S avonds hebben we superlekker Mexicaans gegeten bij Rosa Del Raval, en hele lekkere burgers bij Marmalade (geweldige cocktails ook!).
    Voor shoppen heb ik ook twee leuke winkels: El Piano en Beige Tinduf, ligt allebei in een gezellige winkelwijk (let wel op de siësta, 's middags is alles dicht)
    Oh en voor Park Guell, voordat je n uur naar boven klimt: zorg dat je kaartjes hebt! Wij kwamen daar aan en kregen te horen dat we de volgende dag om 4 uur terug konden komen. Mochten we weer naar beneden. Zal nu wel minder druk zijn maar you never know!

  • Los Toreros! Zit in een zijstraat van de Ramblas maar is niet touristisch! Is juist een restaurant waar de locals heen gaan. Ziet er heel gedateerd uit maar het eten was echt heel lekker en homemade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *