Pulled chicken met Dr. Pepper-saus en zelfgemaakte frietjes

Hi there! Vandaag heb ik echt het beste recept ooit voor jullie. Ik had gisteren de hele middag vrij en wilde al heel lang eens een recept uit het boek van Serena Verbon klaarmaken. Zij heeft een recept voor Dr. Pepper-kip en dat klinkt fantastisch, dus ik móest het eens uitproberen. Zelf heb ik wel eens Coca-Cola-kip gemaakt en nooit heb ik het recept zo gekregen dat het perfect is, dus ik was erggg benieuwd naar haar variant. Het kost je alleen zeker 3 uur om de kip zacht te krijgen, dus je moet er wel even de tijd voor nemen ;-).

Ik paste het recept van Serena een klein beetje aan en zette uiteindelijk de beste maaltijd ooit op tafel: pulled chicken met Dr. Pepper-saus en zelfgemaakte frietjes met truffelmayonaise. HEMEL!


Nodig voor twee personen: 4 grote kipdrumsticks – 160gr tomatenpuree – 1 blikje Dr. Pepper – 1/2 blikje Coca Cola – 2 eetlepels rietsuiker – 1 ui – 1 rode peper – peper & zout – 2 aardappelen

Snipper de ui en bak glazig in een braadpan. Doe dan ook de kipdrumsticks in de braadpan en bak ze even rondom bruin. Niet heel bruin, gewoon dat ze een klein beetje knapperig worden. Strooi er wat zout en peper over. Voeg dan het blikje tomatenpuree er aan toe en een heel blikje Dr. Pepper. Roer alles door elkaar en laat het dan 2-3 uur op laag vuur pruttelen. Met de deksel op de pan! Roer af en toe even door. Het is de bedoeling dat op het einde je de kip echt van het bot af ziet vallen en het al een beetje in de saus gaat zitten. Dan heb je echt pulled chicken. Bij de beschrijving in het boek van Serena staat dat dit 3-4 uur duurt, maar bij mij gebeurde dit al na 2 uur.

In de tussentijd maak je frietjes van luxe aardappelen, die je in reepjes snijdt, even in een kommetje water laat wellen en vervolgens op een bakplaat verdeelt. Giet er een beetje olijfolie over en wat zout en zet de frietjes 25 minuten op 180C in de oven. Eindig nog even 5 minuten op grillstand. Je krijgt zo geen perfecte friet, maar ik heb nog steeds niet ontdekt hoe je wél de perfecte ovenfrietjes kunt maken, dus ik blijf proberen. Het was iig erg lekker.

Haal na 2-2,5 uur de kipdrumsticks uit de pan en leg even apart. Snijd een rode peper in tweeën en laat die in de saus pruttelen, zodat het wat pittiger wordt. Voeg ook twee schepjes suiker toe. Ik deed er ook nog een half blikje Coca-Cola bij, omdat de saus erg dik was geworden en ik ‘m iets dunner wilde. Daarna heb ik de kip weer in de saus gelegd, zodat ie warm kon worden en nog een klein beetje extra die Coca-Cola smaak zou krijgen.

In totaal heeft mijn kip 2,5 uur op het vuur liggen pruttelen in de saus en kon ik ‘m toen echt perfect van het bot trekken. Zonder moeite. Ik serveerde de kip met frietjes en truffelmayonaise en natuurlijk de saus van Dr. Pepper en tomatenpuree.

De smaak van de kip is niet heel zoet. Het smaakt ook echt niet per se naar Dr. Pepper. Eerder naar tomatensaus, maar dan met een interessante bijtoon. Ik vond het héél lekker. Vooral lekker dat het vlees dus gewoon van het bot valt. Man, wat een geslaagde maaltijd. Ik voelde me ook zó culinair!

Je staat uren in de keuken, maar de bereiding is eigenlijk heel simpel. Je moet gewoon veel geduld hebben. Maar het is het absoluut waard, want wat was deze pulled chicken in Dr Pepper saus heer-lijk.

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER CULINAIRE KIPRECEPTEN:

5 reacties op “Pulled chicken met Dr. Pepper-saus en zelfgemaakte frietjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *