Gehaktballetjes met satésaus, kokosrijst en Oosterse wokgroentes

Hoi! Ik ga er weinig woorden aan vuil maken: gisteravond at ik goddelijk. De hele week had ik al zin in gehaktballetjes en in satésaus, één en één is twee en dus at ik gisteravond gruwelijk lekker. De gehaktballetjes waren extreem awesome omdat ik er komijnzaadjes doorheen deed en ze bakte in ketjap. Klinkt goed? Hell yeah!

Nodig voor één persoon: 150gr rundergehakt – 1 theelepel komijnzaad (dijinten ofzo) – een scheut ketjap – beetje paneermeel of gestampt beschuitje – snelkookrijst – 1 blik kokosmelk – 250gr OosterSe wokgroentes – sesamzaadjes

Doe rijst in een pannetje en voeg de kokosmelk hier aan toe. Breng aan de kook en laat (al roerend) de rijst gaar koken. Meng het gehakt met komijn en paneermeel en kneed tot kleine balletjes. Bak de balletjes roNdom bruin in kokosvet. Voeg dan een scheut ketjap toe en doe even een deksel op de pan, zodat de gehaktballetjes gaar worden.

De Oosterse groentes wok je even in kokosvet. Serveer de groentes op de rijst, de balletjes erbij en schenk er satésaus (uit de magnetron) bij. Eventueel nog wat sesamzaadjes en gebakken uitjes erover en eet smakelijk!

De gehaktballetjes zijn suuuuper smaakvol: door de ketjap, maar vooral door de komijn. En dat is heerlijk in combinatie met satésaus en de kokosrijst en groentes. Vet heerlijk gegeten heb ik. Mjam!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER MET SATÉSAUS :

3 reacties op “Gehaktballetjes met satésaus, kokosrijst en Oosterse wokgroentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *