Vega: Courgettesoep met zelfgemaakte kaasstengels

Goedenavond! Vanavond heb ik courgettesoep en kaasstengels gemaakt. En het was echt verrukkelijk 🙂

De kaasstengels:
Je ontdooit bladerdeeg en snijdt een plakje in 5 reepjes. Deze reepjes smeer je in met ei en leg je gedraaid op de bakplaat. Daar strooi je Grano Padano (kaas) en sesamzaadjes over. De kaasstengels gaan 18 minuutjes op 200C in de oven. Ondertussen kun je de soep maken.

De soep:
Je fruit een uitje en voegt hieraan een teen knoflook en in stukjes gesneden courgette toe. Dit laat je even pruttelen. Na 10 minuutjes voeg je groentenbouillon toe totdat de groentes net onder water staan. Dit laat je nog 10 minuten pruttelen en daarna pureer je het tot soep.

Et voilà! Een heerlijke (machtige!) maaltijd. Lekker en heel makkelijk.

Byebye

14 reacties op “Vega: Courgettesoep met zelfgemaakte kaasstengels

  • Anoniem zegt:

    Nog lekkerder, vind ik, is het om nog wat mascarpone-gorgonzola door de soep te roeren als je deze gepureerd hebt. Maar zo is het vast ook al heerlijk!

    • Oeeh, klinkt goed! Als je de soep maakt met 1 courgette, hoeveel mascarpone en gorgonzola doe je er dan ongeveer door? Ik ben gek op gorgonzola! (Kan overigens ook héél goed met broccolisoep).

    • Anoniem zegt:

      Ik weet het niet precies. Ik haal altijd zo'n pakje gor-mas, en voeg het dan naar smaak toe. Ik haal dan een lepel soep uit de pan, roer daar een beetje gor-mas door en doe het dan terug in de pan. Als je het meteen in de pan doet, krijg je klontjes. En dat kan je dan gewoon herhalen totdat je het lekker vindt 🙂

  • klinkt lekker. vooral die kaasstengels
    kan niet wachten tot ik weer een oven heb 🙁

    preisoep is trouwens ook echt een aanrader!
    800 gram prei, 1 aardappel, en dan water tot alles onder staat en dan koken en daarna met de staafmixer.
    en dan met zonnebloempitten en optioneel creme fraiche ofzo erbij :)!
    het is zoo simpel en krijgt lots a compliments omdat t zo smaakvol is ;)!

  • Soep: heerlijk en nog lekkerder (en makkelijk) om zelf te maken. Gister heb ik nog zelf een soepje gemaakt (gele paprikasoep), ik neem er dan meestal een lekker brood bij, maar zelfgemaakte kaasstengels is natuurlijk ook een goed idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *