Hallo lieve lezers! Ik heb vandaag eens even wat kookboeken erbij gepakt om te kijken wat ik nou weer eens zou eten. Uiteindelijk werd het ‘Pittige gehaktballetjes met pindasaus’ uit het kookboek ‘De hippe Hollandse keuken’ van IKEA:)
Je kneed door het gehakt wat paneermeel, ei, ketjap en sambal. Deze kleine balletjes bak je in een braadpan ongeveer 10 minuutjes. De pindasaus maak je door eerst een uitje te fruiten in een pannetje, dan 2 dl kokosmelk erbij voegen en 2 grote lepels pindakaas. Op smaak brengen met sambal en ketjap en uiteindelijk serveren over de gehaktballetjes, met rijst en (gekookte) sperziebonen.
Ik vond het heel lekker, en makkelijk en net even anders dan de gehaktballen die je gewend bent! Nadeel vind ik wel dat je met vier (kleine) pannen op het vuur staat. En dat betekent véél afwas.. 🙁
Dat was het weer, tot morgen!
leonie zegt:
Haha ja, maar achteraf viel het mee.. 2 pannetjes alleen maar in gekookt dus die waren zo schoon:)
Made by Malou zegt:
Klinkt heel erg lekker, wel jammer dat je zoveel afwas hebt..