Pittige gehaktballetjes met sperziebonen en rijst

Hallo lieve lezers! Ik heb vandaag eens even wat kookboeken erbij gepakt om te kijken wat ik nou weer eens zou eten. Uiteindelijk werd het ‘Pittige gehaktballetjes met pindasaus’ uit het kookboek ‘De hippe Hollandse keuken’ van IKEA:)

Je kneed door het gehakt wat paneermeel, ei, ketjap en sambal. Deze kleine balletjes bak je in een braadpan ongeveer 10 minuutjes. De pindasaus maak je door eerst een uitje te fruiten in een pannetje, dan 2 dl kokosmelk erbij voegen en 2 grote lepels pindakaas. Op smaak brengen met sambal en ketjap en uiteindelijk serveren over de gehaktballetjes, met rijst en (gekookte) sperziebonen.

Ik vond het heel lekker, en makkelijk en net even anders dan de gehaktballen die je gewend bent! Nadeel vind ik wel dat je met vier (kleine) pannen op het vuur staat. En dat betekent véél afwas.. 🙁

Dat was het weer, tot morgen!

2 reacties op “Pittige gehaktballetjes met sperziebonen en rijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *