Vreemde ovenschotel met gekke ingrediënten

Hoi allemaal! Ik heb me de hele dag erop verheugd om te bloggen en toen wilde ik een foto maken en was m’n batterij leeg 🙁 Gelukkig kan m’n iPhone ook prima foto’s maken:)

Vanavond at ik een ovenschotel met vreemde verschillende smaken en ’t recept heb ik van de moeder van Bas!

Ingrediënten:
– Zuurkool (en nu niet meteen afhaken)
– Banaan
– Ananas
– Rundergehakt
– Taco-kruiden
– Aardappelpuree
– Strooikaas
– Appelmoes (heilig)

Het lijkt heel vreemd bij elkaar maar is echt verrukkelijk!

Gehakt gaar maken in de pan, zuurkool gaar koken in de magnetron (scheelt afwas, woehoe!). Dor het gehakt gooi je de tacokruiden.. Begin in de ovenschaal met al het gehakt op de bodem. 2e laagje is aardappelpuree (ik neem van die ‘alleen water toevoegen’ van maggie . 3e laagje is zuurkool met daar bovenop ananas (kan gewoon in ringen). 4e laagje weer puree en daarop schijfjes banaan en een klein laagje strooikaas. 20 minuutjes in de oven en daarna deed ik ’t nog even op de crunch-stand, maar geloof niet dat dat een normale oven-funtie is. In ieder geval moet het een lekker goud laagje hebben. EN DAN KUN JE SMULLEN. Met appelmoes natuurlijk.

En het is echt echt echt een aanrader!

Toedeloe!


6 reacties

leonie -

Heeey wat leuk om te lezen dat meer mensen dit recept kennen! Ik zal je tip onthouden, ben niet zo'n ananasfan, dus misschien is het met abrikoos nog lekkerder!

Roos -

Heel lekker, zo maak ik het zelf ook meestal. Doe er zelf meestal ook nog gedroogde abrikoosjes (gehalveerd) in, soms ipv de ananas, ook lekker!

leonie -

Haha ja 😛 ik noem 't niet voor niets vreemde ovenschotel:D haha! Echt eens proberen lay!

Layla -

klinkt echt heel vreemd, maar heeel lekker!

leonie -

't is ook echt een aanrader! Heel lekker hoe het zoete van de banaan het zure van de zuurkool wat in balans brengt! Mjamm!!

Anoniem -

Ziet er lekker uit! Inderdaad wel aparte combinatie van ingrediënten, leuk dat het dan zo lekker is samen 🙂

Reageer ook