Vegan noedels met pindasaus, paksoi en oesterzwammen

Hi allemaal! Ben je op zoek naar een recept voor vegan noedels? Vandaag heb ik een gruwelijk recept voor je. Deze week kwam kwam het nieuwe boek van Merel van Degroenemeisjes.nl uit: Vegan voor iedereen. Ik kreeg het dit weekend binnen en blader een nieuw kookboek dan meteen altijd door, zodat ik meteen kan markeren (met ezelsoren) welke recepten ik interessant vind. En dat waren er een hóóp in dit boek.

Iedere maandag eten Jan en ik veganistisch en dus kan ik wel wat inspiratie gebruiken van iemand die dit al jaren doet. Het boek staat vól recepten die super goed klinken en dus dook ik gister meteen de keuken in om het recept waar ik het meest naar uitkeek, klaar te maken. Drunken noodles. Oftewel: noedels met romige pindasaus en paksoi, bosui en rode peper.

Het is een ontzettend makkelijk recept en binnen 15 minuten staat het op tafel. Wel heb ik een paar dingen in het recept aangepast, dus hieronder vind je mijn versie van Merels Drunken noodles. Let’s go!

Nodig voor 2 personen:
– 100gr pindakaas
– 400ml kokosmelk
– 1,5 rode peper
– 1 theelepel verse gember
– 3 el sojasaus
– 1 el sesamolie
– 1 el rijstazijn (mag je ook achterwege laten)
– 2 blokken platte rijsnoedels van Conimex
– 4 stengels bosui
– 1 paksoi
– een handje gehakte pinda’s (zout)
– (Thaise) basilicum
– 150gr oesterzwammen (dit is mijn toevoeging; in Merels recept gebruikt ze babymais!)

Bereiding
Hak de rode peper en gember fijn. Meng met de pindakaas, kokosmelk, sojasaus, sesamolie en rijstazijn tot een glad papje. Dit is de saus. Ik heb hiervoor een hakmolen gebruikt, maar je kunt ook gewoon diehard roeren in een kommetje.

In het originele recept van Merel gebruikt ze twee keer zoveel pindakaas (200gr). Ik vond dat een beetje te veel, maar ik ben ook niet zo’n pindakaas liefhebber. Dit is iets wat je zelf kunt bepalen :).

Snijd de oesterzwammen in grove stukken, net als de bosui en paksoi. Verhit een beetje (sesam)olie in de pan en bak de oesterzwammen op middelhoog vuur een beetje bruin. Voeg dan de bosui en paskoi erbij. Kook ondertussen de rijstnoedels in 1 a 2 minuten beetgaar en giet af.

Doe de noedels ook in de pan bij de groentes en schenk dan de saus erbij. Zet het op middelmatig vuur en roer alles door elkaar. Als de noedels een beetje plakkerig zijn, is het handig om wat extra vocht (water) toe te voegen, zodat ze uit elkaar ‘weken’.

Serveer de noedels met wat verse basilicum, gehakte pinda’s en nog wat verse rode peper on top. Dit is niet pittig, maar geeft wel een lekkere bite. Oh en mocht je geen Thaise basilicum kunnen vinden in de supermarkt (AH heeft dit soms), dan kun je ook gewone basilicum gebruiken. Thaise basilicum zit qua smaak een beetje in tussen munt en basilicum.

Eet smakelijk!

vegan noedels

Ik vond het een lekker recept voor vegan noedels. Echt eens iets anders dan ik normaal eet. Wel was ik er na een half bord wel een beetje klaar mee, maar dat komt echt doordat ik niet zo’n pindakaas liefhebber ben, hahaha. Ben je dat wel, dan vind je dit recept echttt het einde. Jan heeft er in ieder geval heel erg van gesmuld.

Ik kijk vooral ook uit naar de andere recepten uit het kookboek. Ik bedoel; hoe lekker klinkt plaattaart met zoete aardappel en gekarameliseerde ui, crostini’s met vegan ricotta en peer of de pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus? Ik weet zeker dat ik veel uit dit boek ga koken de komende tijd. ZIN IN! Bestel het kookboek van Merel hier of koop bij je lokale boekhandel.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan noedels

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *