Pittige wraps met bonen, mais en knoflooksaus (vegan)

Hey hey! Zoals ik al eerder vertelde ben ik deze week mijn voorraadkast enigszins leeg aan het koken en daarom stond er deze week een chille lunch op de planning; ik maakte wraps (uit de diepvries) met bonen (van een HAK bonen stazak uit de voorraadkast), mais (uit blik), edelgistvlokken (mijn nieuwe ontdekking) en sambal. Allemaal houdbare ingrediënten en al met al was het echt een vet lekkere lunch. Zin in? Let’s wrap!

Nodig voor 1 persoon: 2 wraps – 1 x HAK bonen stazak voor 1 persoon – 1 klein blikje mais – beetje edelgistvlokken – 4 theelepels Vegan mayo – beetje knoflookpoeder – 2 theelepels sambal – beetje rucola of andere sla

Smeer de wraps in met bonen uit stazak. Verdeel daar wat mais en edelgistvlokken over. Edelgistvlokken kun je trouwens gewoon in de supermarkt kopen, in het schap bij de voedselallergieën en diëten enzo. En ze smaken dus een soort van naar parmezaanse kaas. Vet lekker.

Strooi dus lekker veel van die vlokken over de wrap en bak ‘m vervolgens af op 200C voor 10 minuten in de oven.

Serveer er dan wat sambal en zelfgemaakte knoflooksaus over; die knoflooksaus maak je door vegan mayo te mengen met een beetje knoflookpoeder (naar smaak) en een beetje water; zodat het meer een dressing wordt. Je kunt er ook nog een beetje rucola op doen; of een andere soort sla die je nog hebt liggen. Enjoy!

Het was een simpele lunch, maar erg lekker en voedzaam. Maar… je bet gewaarschuwd; hier in huis hadden we allebei last van luchtigheid na dit maaltje :P. Of het nou de edelgistvlokken, bonen of knoflookpoeder was; ik heb geen idee. Maar echt fris was het niet, Hahaha. Als in; ik zou dit niet maken als je net met iemand aan het daten bent. Verder; all good. Hahaha.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *