Wraps uit de oven met gehakt en tacosaus

Door Elske – Hallo! Ik maakte gisteravond een simpel, maar heel lekker maaltje klaar. Eentje die je niet onbekend zal zijn en waarvoor je dit recept misschien helemaal niet hoeft te lezen. Toch deel ik hem met je; misschien maak jij je wraps op een totaal andere manier (laat het hieronder dan vooral weten, ben benieuwd!) en geeft dit recept je inspiratie. Klaar voor? Let’s wrap!

Voor 2 personen: 4 volkoren wraps (grootste formaat) – 300 gram rundergehakt – potje tacosaus – 400 gram Italiaanse wokgroente – 1 teentje knoflook – half zakje geraspte kaas – half zakje fajitakruiden – crème fraiche – halve avocado

Pak een grote (hapjes)pan en bak hierin je gehakt (kan zonder olie). Pel het teentje knoflook en pers deze boven het gehakt uit. Roer goed door en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de Italiaanse wokgroente plus de fajitakruiden toe, plus een scheutje water. Roer door en laat op middelhoog vuur even sudderen.

Ondertussen ontpel (en ontpit) je de halve avocado wanneer dat nog nodig is. Leg deze op een snijplak en prak het met een vork tot een prutje. Voeg peper, zout en eventueel wat citroensap en cayennepeper toe. Roer door en doe in een apart bakje. Zet aan de kant.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Is je gehakt en groente mengsel klaar? Mooi! Nu kan je de tacosaus toevoegen. Een heel potje gaat er prima in; dit extra tomatenvocht kan straks in de oven lekker ind e rest van je ingrediënten trekken. Pak vervolgens je wraps en vul deze. Rol ze op en leg ze met de ‘vouwkant’ naar beneden in de ovenschaal. Doe dit ook voor de overige drie wraps. Bestrooi met flink wat kaas en zet voor 15 minuten in de oven. Serveer met de avocado en creme fraiche.

ovenwraps_3

Mjam! Echt lekker en goed gelukt. Ik vind het waarschijnlijk nu lekker, omdat ik bijna nooit zo’n ovenschaal vol wraps maak gezien ik alleen woon. Nu at mijn vriend mee dus ik greep mijn kans.  Als ik dit iedere week een keer zou maken zou de lol er waarschijnlijk al snel vanaf zijn 😉

Overigens hadden we gewoon genoeg aan 3 wraps; ieder at 1,5 wrap! Wauw, had ik niet gedacht gezien we beide wel een flink bord eten op kunnen. Misschien was ik te enthousiast met vullen… En dit waren de grootste wraps die je kunt krijgen waarvan er 6 in een verpakking zitten. Dat zijn beste units natuurlijk. In ieder geval: ik hoefde de volgende dag niet meer te koken en dat was chill.

ovenwraps_2

Op de foto hierboven zie je 3 kwakjes die ik bij mijn left-over wrap at: tacosaus, avocado en pompoenhummus. En man man man wat is dat laatste fantastisch. Ook bij wraps; love it <3!

HEY! De vierde druk van TOFFE TOSTI’S is uit! Check het hier!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

4 reacties op “Wraps uit de oven met gehakt en tacosaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *