Supersnelle Indiase curry met de stazak van HAK

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Ik heb vandaag weer een heel chill recept voor je. Het is makkelijk, voedzaam, lekker én het is snel klaar. Joehoe: wat wil je nog meer? Helemaal Gewoonwateenstudentjesavondseet dit.

Waar ik het over heb? Supersnelle Indiase curry zonder gedoe met de Linzencurry schotel uit stazak van HAK. Ja ja; ik heb vaker over de stazakken van HAK geschreven en doe het vandaag lekker weer, want man; wat is dit toch een top product. En zo heurrrlijk gevarieerd; waar ik eerder al de Mexicaanse en Italiaanse keuken indook met HAK, deel ik vandaag dus een recept voor curry met je.  En dan wel een curry met linzen erdoor. Helemaal vega, helemaal voedzaam. Ik ben namelijk van plan om iets meer bonen te eten omdat die dingen echt ondergewaardeerd zijn. Bonen zijn lekker, snel klaar én gezond. Geen week voorbij zonder bonen erbij! Eens kijken of dat me lukt. Doe je mee? Aan de slag dan!

Nodig voor twee personen: HAK Linzencurry schotel in stazak (500gr) – 2 kopjes witte rijst – 400ml kokosmelk – 2 naanbroodjes – 2 eetlepels mango chutney – 10cm komkommer – 10 cherrytomaatjes – 1 eetlepel yoghurt

Ooooh en nu komt het beste hoor: de bereiding. Dit is namelijk ZO ontzettend makkelijk en snel klaar; je wordt er dolgelukkig van. Zet een timer op 10 minuten en binnen die tijd heb jij je maaltijd op tafel. Ready? GO!

Kook de rijst in 8 minuten gaar in een kookpannetje met 1 kopje water en 400ml kokosmelk. Roer dit af en toe door elkaar, zodat de rijst en melk niet aan de bodem vastkoeken.

In de tussentijd verwarm je de HAK Linzencurry in een pannetje. Het product is al helemaal klaar en af en heerlijk van zichzelf en hoeft dus echt alleen maar opgewarmd te worden. Ideaal!

Maak ondertussen een kleine salade door komkommer en tomaat in stukjes te snijden en dit te mengen met een scheutje yoghurt en wat peper. En bak wat naanbrood af in de oven (4 minuutjes, 180C).

Giet na een minuut of 8 de rijst af en doe dit in een diep bord. Serveer de curry erbij, doe er wat frisse salade bij, een dotje mango chutney en een naanbroodje en klaar is je maaltijd. Binnen 10 minuten, ik zweer het je. Eet smakelijk!

stazak_indiasecurry2

En smakelijk vond ik het zeker! Ik had deze stazak van HAK nog niet geprobeerd, maar ook deze viel in de smaak. Wat ik zo chill vind aan die stazakken, is dat ze gemaakt worden met pure ingrediënten. Je verwacht vaak van pakjes, zakjes en ander kant- en klaar voedsel dat er allerlei troep in zit, maar dit valt écht heel erg mee tegenwoordig. En een goed voorbeeld van zo’n kant- en klaar product zonder toevoegingen, is die stazakkenlijn van HAK. Geen extra suikers of kunstmatige toevoegingen. Nice! Bovendien wordt het product op zo’n manier bereid dat de bonen een lekkere stevige bite houden. En als je je dan nog even bedenkt dat bonen ook nog heel goed voor je zijn (bomvol vitaminen, mineralen, vezels en plantaardige eiwitten), dan is het echt best wel een tof product. Helemaal in combinatie met die heerlijke kokosrijst, mango chutney, frisse salade en naanbrood. Jongens, ik vond het een geslaagd recept. Woehoe! 😀

Check ook eens mijn eerdere recepten met de stazakken van HAK. Ga bijvoorbeeld voor deze supersnelle nachoschotel met bonen erbij, spaghetti Bolognese met linzen of Mexicaanse wraps met bonenschotel in stazak.

Wat maak jij graag klaar met bonen erbij?

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *