Fairminds Baking Kit: Muffins met olijfolie, cacao, cranberries en amandelen + WINACTIE!


Goedemiddag lieve lezers! Twee weken geleden stond ik op een zaterdagavond spontaan in de keuken, om muffins te bakken. Al een tijdje had ik een Fairminds Baking Kit in huis. Dit is een soort goodiebag met bakspulletjes en fairtrade ingrediënten om lekkere dingen mee te bakken. Nu kan ik echt heel slecht bakken, maar ik wil zo nu en dan toch eens iets uitproberen. En ik moet zeggen, dat dit vrij geslaagd was. Ik maakte twee verschillende soorten muffins. Eén superfood-variant (haha grapje, gewoon een “gezonde” variant, you know i hate the word superfood) en een normale variant. Beide prima te eten. En dat is héél wat, als we het over mijn bakkunsten hebben.

Nodig: muffinmix uit de Fairminds Baking Kit – olijfolie – ei – cacao – gedroogde cranberries – amandelschaafsel

De lichte muffins maakte ik gewoon op de normale manier, zoals de omschrijving op de muffinmix, maar dan vervang je de boter door olijfolie. Dit werkt prima en is ietsje gezonder. De bruine muffins maakte ik op dezelfde manier, alleen voegde ik hier nog pure cacao bij (zit ook in de Baking Kit) en deed ik er van gedroogde cranberries door (die kocht ik zelf). Oh, en geschaafde amandelen. Lekker!

Beide muffins waren vrij lekker. Doordat je olijfolie gebruikt in plaats van boter, zijn ze iets gezonder, maar ook iets kleffer. En de gedroogde cranberries die je er doorheen kunt doen, zijn ook vrij voedzaam, maar vond ik zelf niet zo heel lekker. Maar ik hou gewoon niet zo van gedroogde cranberries. Ik heb nog een zakje in huis en die moet gewoon op, vandaar dat ze af en toe in een recept voorbij komen, 😉

Anyway, ik ben enthousiast over de Baking Kit. De muffinmix was prima, ik heb nu nog lekker cacao in huis en er zaten nog een paar andere leuke en lekkere spulletjes in. Je kunt zelf ook een Fairminds Baking kit bestellen (of aan iemand cadeau doen), via deze link. De prijs valt mij overigens echt alles mee.

Winnen!
Als je een reactie onder deze blog plaatst met wat je zouden willen bakken met de Fairminds Baking Kit of een berichtje via social media voorziet van #fmbaking (instagram of twitter @lterveld) dan maak je kans op een bakworkshop van Fairminds! De workshop wordt gegeven door Maura van yellowlemontreeblog.com. De winnaar wordt gekozen door Fairminds. Let op: Je kunt t/m eind maart meedoen aan deze actie, dus wees snel!

Dus, wat zou jij willen bakken met deze Baking Kit?

Goed om hierbij te vermelden: Ik heb de Fairminds Baking kit opgestuurd gekregen. Maar dat neemt niet weg dat ik er gewoon eerlijk over schrijf :).

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


13 reacties op “Fairminds Baking Kit: Muffins met olijfolie, cacao, cranberries en amandelen + WINACTIE!

  • Hmmm wat een leuke actie, natuurlijk wil ik hier aan mee doen…Tenslotte zijn de Fair Trade Original producten altijd perfecte producten…dus ook een workshop die uitgaat van een bedrijf wat dit soort producten ondersteund moet gewoon goed zijn…Ikzelf zou er Noten muffins met mango, kiwi en kokos hiermee maken, maar ook chocolade muffins, met Cranberries en kokosschaafsel vind ik voortreffelijk…dus er zijn voor mij best wel een aantal variaties te maken….

    Groetjes Petra

  • Anoniem zegt:

    ik zou er eens flinke heerlijke oppepper-verwennerijtjes van willen maken! Ik ben zelf dol op kokos en noten, dus zou die lekker in brownies stoppen. Dat is heerlijk in combinatie met de chocoladesmaak. En ik zou ook graag gezonden dingen uitproberen inderdaad.. Gelukkig is het fairtrade, ik werk zelf in een wereldwinkel(vrijwillig), dus daar houd ik wel van..
    Je blog is super!

  • Klinkt heel goed! Aangezien ik helaas niet zoals jou alles kan eten zonder aan te komen, ben ik wel weer even op de gezonde tour 😉 Ik zou dus muffins maken met daarin havermout! Maakt het nog weer wat meer gezond verantwoord 🙂

  • Wist je dat je de boter zelfs kunt vervangen door bruisend water? Je muffins of cake worden dan wel iets kleffer, net als met de olijfolie en qua smaak doe je er gewoon een beetje meer vanillesuiker, citroen of chocolade in. Proef je niks van dat je ze met water gebakken hebt 🙂

    • Hoi Hedwig, tijdens de Baking workshop kun je kiezen voor een superlekker brood met courgette… daarom ben jij ook een winnaar en zijn jij en een vriend(in) in mei uitgenodigd voor de Fairminds Baking workshop. Stuur je ons een mailtje via [email protected], dan mailen we de uitnodiging.

  • Anoniem zegt:

    mm wat een leuke actie. Ik zou er verschillende dingen mee willen maken. Een milkshake met kokosmelk, cacao en gedroogde mango, kokosijs, chocolademouse, en van die muffins met chocolade stukjes. mjammmm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *