Karbonade in sinaasappeljus met gebakken aardappelen en broccoli

Goedenavond! Vanavond wilde Bas gezond eten, en we hadden nog broccoli (Bonus!) dus ik nam een kijkje op Ah.nl en vond dit.

Je kookt de aardappelen (vastkokend) en bakt ze als ze gaar zijn in een koekenpan in roomboter (worden ze heerlijk zoetig van). In een koekenpan bak je de karbonade gaar in roomboter. De broccoli kook je. Als de karbonade gaar is, haal je ‘m uit de pan en je doet er gesnipperde ui in, sinaasappelsap (zelf geperst van 2 sinaasappels), halve sinaasappels (schijfjes) en je brengt dit op smaak met peper, zout en een lepel sambal. Even goed laten pruttelen, dan krijg je een mooie dikke jus.

Het was lekker, maar niet geweldig speciaal. Volgende keer doen we denk ik nog cointreau en suiker door de jus (om ‘m iets minder bitter te maken).

Dat was ’t weer! Morgen weer vegetarisch, want… Meat Free Monday!

Byebye

2 reacties op “Karbonade in sinaasappeljus met gebakken aardappelen en broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *