Lasagne met aubergine en kaas
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagne
Porties: 4
Makkelijk recept voor een vegetarische lasagne met aubergine, walnoten, tomaat, mozzarella, ricotta, grana padano, spinazie en Italiaanse kruiden. Dit is goddelijk!
Recept afdrukken
- 250 gr verse lasagnebladen
- 1 aubergine
- 10 cherrytomaatjes
- 2 tenen knoflook
- 20 gr verse Italiaanse kruiden
- handje walnoten
- 2 handen spinazie
- 520 gr tomatensaus basilicum
- 1 bol buffelmozzarella
- 100 gr grana padano
- 100 gr ricotta
- zout
Verwarm de oven voor tot 180 of 200C.
Bak alle aubergine goudbruin, zoals ik omschreef in de intro. Gebruik de tijd waarin je aubergine aan het bakken bent, om andere dingen voor te bereiden; kruiden fijnhakken, walnoten grof hakken, tomaten snijden, dat soort werk (zie rest van het recept).
Doe alle aubergine in de koekenpan en voeg twee tenen knoflook toe (uitgeperst) en alle Italiaanse kruiden (fijngehakt). Bak dit 1 minuutje.
Snijd de cherrytomaten door de helft en bak voor 1 minuut mee. Voeg tegelijkertijd ook de walnoten (grof gehakt) toe aan de pan.
Schenk de tomatensaus erbij, roer door elkaar en voeg dan ook de spinazie toe aan de pan. Laat de spinazie al roerend slinken. Breng op smaak met wat zout.
Bouw de lasagne als volgt op: begin met een laagje lasagnebladen en doe daar saus op. Smeer de laagjes lasagne af en toe in met wat ricotta en doe af en toe een laagje mozzarella tussen de saus en de bladen. Dit komt niet zo precies.
Eindig met een laag saus. Top af met de laatste mozzarella en strooi er vervolgens een dikke laag Grana Padano over. Je mag het hele zakje leeg strooien.
Bak de lasagne zo'n 25 minuten af in de oven op 180 of 200C. Het is klaar als de bovenlaag een beetje goudbruin begint te kleuren. Eet smakelijk!