Ga terug
+ servings

Vegetarische shoarmapizza van paddenstoelen en bloemkoolbodem

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: vegetarisch
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een vegetarische shoarmapizza van paddenstoelen op een bloemkoolbodem. De smaak is echt geweldig. Enjoy!!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr oesterzwammen
  • 150 gr gesneden shiitake
  • 2 bodems Magioni bloemkoolpizza
  • 4 el crème fraîche
  • 2 el shoarmakruiden
  • 2 handjes rucola
  • 2 sjalotten (klein)
  • 2 tl sambal badjak
  • 2 el vegan mayo
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven tot 220C.
  • Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes en bak in een koekenpan op hoog vuur met olie. Bak de oesterzwammen in delen, zodat de pan niet helemaal vol ligt. Als je de 150gr oesterzwammen bijvoorbeeld in 2 of 3 delen bakt, ben je sneller klaar dan wanneer je alles tegelijk in de pan gooit. Het is de bedoeling dat de oesterzwammen rondom bruin kleuren. Dit mag dus op best hoog vuur en duurt zo'n 10 minuten in totaal (om alles te bakken).
  • Bak daarna ook de shiitake (dit gaat wat sneller) in diezelfde pan (hou de oesterzwammen ff apart) en doe als alle paddenstoelen gebakken zijn, alles bij elkaar in één pan Doe de gesneden sjalot erbij en bak mee.
  • Voeg de shoarmakruiden toe aan de pan en hussel alles door elkaar. Laat het nog even bakken.
  • Verwarm ondertussen de bloemkoolbodems voor 2 minuutjes in de voorverwarmde oven. Haal ze er dan uit en smeer de bodems in met crème fraîche.
  • Verdeel alle paddenstoelenshoarma over de bodems en top af met een klein laagje geraspte kaas.
  • Bak de pizza's in 8-10 minuten mooi af. Het is mooi als de bodem een beetje bruin begint te kleuren en de kaas allemaal gesmolten is.
  • Maak ondertussen zelf de lekkerste knoflooksaus die je ooit gaat eten. Dit doe je door vegan mayo te mengen met knoflookpoeder en een beetje water, zodat het de dikte van yoghurt krijgt. Zo simpel kan het zijn en boyyy wat is dit lekker. Proef tussendoor even of de smaak sterk genoeg is voor je, maar volgens mij is de verhouding 2 el mayo en 1/2 tl knoflookpoeder wel goed.
  • Haal de pizza's uit de oven en top af met een beetje sambal badjak, schenk er wat knoflooksaus over en eindig met een beetje rucola. Eet smakelijk!