Ga terug
+ servings

Soft taco's met pulled mushroom en paprika-salsa

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: texmex
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 tot 4 personen
Makkelijk en lekker recept voor zachte taco's met pulled mushroom, met fajita-kruiden, paprika-tomaten-salsa en een fris sausje van zure room, bieslook, knoflook en citroen. Binnen 30 min op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Trek als eerst de oesterzwammen in reepjes en terwijl je dat doet, verhit je een scheut olie in de pan op hoog vuur en bak je meteen de eerste reepjes.
    Wanneer je bezig bent met de oesterzwammen, lijkt het alsof je heel veel hebt. Maar er verdampt veel vocht uit de paddenstoelen, waardoor de uiteindelijke portie echt wel meevalt. Het is ook slim om ze in delen te bakken en niet met zoveel mogelijk tegelijkertijd in de pan, want op die manier bakken ze veel mooier rondom bruin. Haal dus ook tussendoor de gebakken oesterzwammen uit de pan, doe nieuwe olie in de pan en bak een nieuwe lading. Op het laatst voeg je alle gebakken oesterzwammen samen in de pan.
    In totaal was ik ongeveer 20 minuten bezig met oesterzwammen uit elkaar trekken en tegelijkertijd reepjes oesterzwam bakken.
  • Ondertussen kan je prima het frisse sausje maken, door bieslook fijn te snijden en te mengen met een uitgeperste teen knoflook, zure room en het sap van 1/2 citroen. Rasp nog een beetje citroenrasp van de citroen er doorheen en klaar is je sausje.
  • Maak ondertussen ook de paprika-salsa door paprika, tomaat en jalapeños fijn te snijden en door elkaar te mengen.
  • Ondertussen zullen alle oesterzwammen er lekker gebakken uitzien en is het tijd om de Santa Maria Fajita seasoning toe te voegen. Roer dit lekker door de oesterzwammen heen en voeg eventueel een scheutje water toe. Laat het nog even op middelmatig vuur doorbakken, tot je ook klaar bent met de rest.
  • Bak als laatste de kleine tortilla's van Santa Maria in een hete en droge koekenpan (zonder olie dus) even aan beide kanten een beetje goudbruin. Dit mag op best hoog vuur, maar hou het in de gaten. Het is trouwens ook prima om de kleine tortilla's in de magnetron op te warmen.
  • Vul je soft taco's vervolgens met een laagje van de frisse saus, daarop een beetje gemengde sla, dan de pulled mushroom en eindig met paprika-salsa. Eet smakelijk!