Ga terug
+ servings

Plaattaart met zalm, dille en honing-mosterd

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: plaattaart
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een plaattaart met zalm, dille, bietjes, geitenkaas, groene asperges en honing-mosterddressing. Binnen 30 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 hakmolen of staafmixer is handig, maar niet verplicht

Ingrediënten

  • 1 x tante fanny Flammkuchen deeg
  • 200 gr gekookte bietjes
  • 2 el crème fraîche
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr groene aspergetips
  • 15 gr verse dille
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 1 el honing
  • 1 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220C.
  • Neem de bakplaat uit de oven en rol het plaattaartdeeg uit over de bakplaat. Gebruik het bakpapiertje dat om de rol heen zit als laagje tussen de bakplaat en het deeg.
  • Doe de gekookte bietjes samen met de helft van de dille (zonder takjes) en 2 el crème fraîche in de hakmolen of zet de staafmixer erop, zodat dit een soort tapenade wordt. Je kunt de bietjes en dille ook fijn hakken met een mes en dan alles met elkaar mengen.
  • Smeer de bodem van de plaattaart in met de bietentapenade.
  • Verdeel stukjes gerookte zalm over de bodem.
  • Snijd de groene asperges in stukjes en verdeel ook over de plaattaart.
  • Zet de plaattaart 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen zelf een dressing van de honing, mosterd, mayo en een beetje water. Meng lekker door elkaar in een bakje met een lepeltje.
  • Zodra de plaattaart uit de oven komt, top je 'm af met geitenkaas, de rest van de verse dille (fijngesneden) en de honing-mosterddressing. Eet smakelijk!
  • Eén plaattaart is genoeg voor 2 personen. Enjoy!