Verwarm de oven voor tot 220C.
Neem de bakplaat uit de oven en rol het plaattaartdeeg uit over de bakplaat. Gebruik het bakpapiertje dat om de rol heen zit als laagje tussen de bakplaat en het deeg.
Doe de gekookte bietjes samen met de helft van de dille (zonder takjes) en 2 el crème fraîche in de hakmolen of zet de staafmixer erop, zodat dit een soort tapenade wordt. Je kunt de bietjes en dille ook fijn hakken met een mes en dan alles met elkaar mengen.
Smeer de bodem van de plaattaart in met de bietentapenade.
Verdeel stukjes gerookte zalm over de bodem.
Snijd de groene asperges in stukjes en verdeel ook over de plaattaart.
Zet de plaattaart 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen zelf een dressing van de honing, mosterd, mayo en een beetje water. Meng lekker door elkaar in een bakje met een lepeltje.
Zodra de plaattaart uit de oven komt, top je 'm af met geitenkaas, de rest van de verse dille (fijngesneden) en de honing-mosterddressing. Eet smakelijk!
Eén plaattaart is genoeg voor 2 personen. Enjoy!