Ga terug
–+ servings

Romige pasta met zalm, paprika en spinazie

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor romige pasta met zalm, paprika, spinazie en pijnboompitten. Binnen 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr boursin
  • 50 ml kookroom
  • 300 gr zalmfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gr spinazie
  • 2 el pijnboompitten
  • penne

Instructies

  • Kook de pasta gaar in het aantal minuten dat op de verpakking staat. Giet daarna af en bewaar even in een pan met de deksel erop. Giet er eventueel een beetje olijfolie bij zodat het niet aan elkaar plakt.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit olie in de pan. Bak de zalm aan beide kanten gaar.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en voeg die bij de pan met zalm. Hak de zalm zodra die een beetje gaar begint te worden, in stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit en voeg ook toe aan de pan met paprika en zalm. Doe ook de spinazie in de pan en roer alles door elkaar en laat 2 minuutjes bakken.
  • Voeg dan de kookroom toe, samen met de boursin en roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje water toe als het te dik is. Het moet echt een lekkere saus zijn, die eventueel nog een beetje kan indikken.
  • Bak ondertussen de pijnboompitten heel even aan in een droge koekenpan.
  • Roer de pasta als laatste door de romige pastasaus en serveer de pijnboompitten on top. Eet smakelijk!