Ga terug
–+ servings

Salade met biet, blauwe kaas, pistache en truffel-dressing

Gang: Salade
Trefwoord: kerst
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een gemengde salade met bietjes, pompoen, blauwe kaas, pistachenoten en een dressing van truffel. Super simpel en ontzettend lekker. Binnen 30 min op tafel.
Recept afdrukken

Keukentools

  • staafmixer niet per se nodig, wel handig
  • oven + bakplaat + bakpapier

Ingrediënten

  • 3 gekookte bietjes
  • 350 gr biologische pompoenstukjes (die zijn veel lekkerder dan de niet bio variant)
  • 150 gr rucola slamelange
  • 2 el pistachenootjes (zonder schil)
  • 1 el truffelmayonaise (Jean Baton)
  • balsamicosiroop
  • 1 el olijfolie
  • blauwe kaas (zoveel als je zelf lekker vindt)

Instructies

  • Verdeel de pompoenstukjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de pompoenstukjes in 25-30 minuten af in de oven, totdat ze lekker zacht zijn en klaar om te eten.
  • Snijd de bietjes in kleine stukjes. Houd ongeveer 1 eetlepel gesneden bietjes apart.
  • Rooster de pistachenootjes even in een droge koekenpan, totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  • Maak een dressing van truffelmayonaise met een eetlepel water en voeg daar de eetlepel bietjes aantoe om de dressing een roze kleur te geven. Het is handig om hiervoor de staafmixer te gebruiken.
  • Meng de gemengde salade in een kom, voeg de bietjes en pistachenootjes toe. Doe er zoveel blauwe kaas bij als je zelf lekker vindt en voeg de pompoenstukjes toe als die uit de oven komen.
  • Top de salade af met roze truffel-dressing en een beetje balsamico siroop. Eet smakelijk!