Ga terug
–+ servings

Vegan risotto met broodkruim

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker veganistisch recept voor paddenstoelenrisotto met broodkruim. 45 minuutjes kokkerellen en je eet verrukkelijk. Enjoy!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr risottorijst PER PERSOON
  • 1 tablet groentebouillon (let op dat deze vegan is)
  • 1/2 fles droge witte wijn (let op dat deze vegan is)
  • 600 gr verschillende paddenstoelen
  • 2 el Violife creamy (dit is vegan roomkaas)
  • 2 sneetjes (oud) brood
  • knoflookpoeder
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • 85 gr rucola

Instructies

  • Snipper de ui en rasp of pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en doe de ui en knoflook erbij. Laat dit op middelmatig vuur glazig worden.
  • Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en bak daarna mee met de ui en knoflook. Neem hier ongeveer 7 minuten de tijd voor, op middelmatig vuur.
  • Voeg dan de risottorijst toe aan de pan en bak eventjes mee. Zorg dat de korrels overal een laagje olie hebben.
  • Blus het af met een groot glas droge witte wijn en laat dit even inkoken op middelmatig vuur.
  • Maak ondertussen 800ml bouillon.
  • Schenk vervolgens steeds kleine hoeveelheden bouillon bij de risotto. Roer het door elkaar en laat al het vocht verdampen, voordat je weer wat nieuwe bouillon erbij doet. Herhaal dit tot alle bouillon verdampt is en de risottokorrel gaar proeft (er zit geen of bijna geen harde kern meer in de korrel).
  • Maak ondertussen ook alvast het knapperige broodkruim. Dit doe je door twee sneetjes brood in grove stukken te snijden. Verhit in een andere koekenpan een scheut olijfolie en doe het brood erbij. Zet op middelmatig tot hoog vuurt. Voeg wat grof zeezout toe en wat knoflookpoeder en wees met die laatste voorzichtig, want die geeft VEEL smaak af. Bak het brood een beetje bruin in de pan en haal het er dan uit. Doe het brood vervolgens even in een hakmolen of een staafmixer en maak er kruimels van. Doe bak je vervolgens weer even op de in koekenpan, totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal ze dan uit de koekenpan en laat even afkoelen. Dan worden ze lekker knapperig.
  • Blus de risotto nadat alle bouillon is opgelost nog eens af met een glas witte wijn en laat ook die weer verdampen.
  • Schep als laatste twee eetlepels Violife Creamy door de risotto. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de risotto in een diep bord met een handje rucola erop en lekker veel broodkruim eroverheen. Eet smakelijk!