Ga terug
–+ servings

Loaded zoete aardappel caprese

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Trefwoord: lokaal
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3
Makkelijk en lekker recept voor loaded zoete aardappel: een gerecht van zoete aardappel uit de oven, afgetopt met o.a. tomaat, mozzarella, basilicum, gegrilde paprika, knapperige kipstukjes en venkelzaad. Lekker en lokaal!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 20 cherrytomaatjes
  • 2 puntpaprika's - kleur maakt niet uit
  • 1 bol GIJS Nederlandse buffelmozzarella
  • 1 tl venkelzaad
  • 160 gr vega kipstukjes van PLUS huismerk
  • een beetje cayennepeper pf chilipeper
  • een beetje grof zeezout
  • een paar blaadjes verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 210C.
  • Was de zoete aardappelen en snijd ze (met schil en al) in grove stukken van max 3x3cm groot. Meng dit met een scheutje olie en wat cayennepeper of chilipeper door elkaar.
  • Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat en zet dit 30 minuten in de oven op 210C.
  • Snijd ondertussen de paprika's in stukjes en bak in een pan op hoog vuur, zodat het mooie grillplekjes krijgt. Zet dan apart.
  • Bak de kipstukjes ook in een pan op middelmatig tot hoog vuur met een flinke scheut olie, zodat ze mooi rondom goudbruin en knapperig worden. Houd dan ook even apart.
  • Verhit als laatste een beetje olie in de pan op middelmatig vuur en bak heel even de venkelzaad een beetje goudbruin. Zet dit dan ook apart (haal het uit de pan, anders gaart het verder en kan het verbranden).
  • Zodra de zoete aardappelen klaar zijn (test even of je er makkelijk een vork in kan prikken), pak je een grote schaal en dien je het gerecht op.
  • Doe de zoete aardappel in de schaal en top af met: gegrilde paprika, de gebakken kipstukjes meng je even met de venkelzaad en een beetje grof zeezout, top af met gehalveerde cherrytomaatjes en stukjes mozzarella. Je eindigt met blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!