Ga terug
+ servings

Stamppot spinazie met zalm en ravigote

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor stamppot spinazie met gebakken zalm en zelfgemaakte ravigotesaus van kappertjes, augurk, mosterd en mayo. Binnen 20 min op tafel en erg lekker!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 stamppotstamper

Ingrediënten

  • 2-3 grote aardappelen (ongeveer zo groot als je vuist)
  • 1/2 glas melk
  • 1 klontje boter
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 zalmfilets
  • 1 el kappertjes
  • 1 augurk (of een paar schijfjes)
  • 1 tl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • 2 handen verse spinazie

Instructies

  • Snijd de aardappelen (eventueel met schil) in stukken en kook in 12 minuten in een pan met een bouillonblokje helemaal gaar.
  • Giet de aardappelen dan af en stamp ze fijn. Voeg de rauwe spinazie er aan toe en stamp door elkaar. Doe ook wat melk, boter, witte peper en nootmuskaat erbij en stampen maar! Breng op smaak met peper, zout en maak het smeuïg met melk of boter. Vaak vind ik het lekker om de stamppot dan nog heel even op middelmatig tot laag vuur te zetten en door elkaar te roeren met een beetje warmte van het vuur. Dan mengt de boel lekker warm door elkaar en wordt het nog smeuïger!
  • Ondertussen bak je de zalmfilet. Bak beide kanten ongeveer 4 minuten en keer maar één keer om; zo bak je de zalm lekker knapperig en hou je het binnenste een beetje roze.
  • Maak ondertussen ook de ravigotesaus door kappertjes en augurk fijn te snijden (ik deed ze in de hakmolen, je kan er ook een staafmixer op zetten of het gewoon zelf snijden op een snijplank). Meng vervolgens met de mayonaise en mosterd.
  • Serveer de stamppot in een diep bord met de zalm erbij en de ravigotte ernaast. Eet smakelijk!