Ga terug
–+ servings

Plaattaart met burrata, druiven en pistachepesto

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: plaattaart
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een vegetarische plaattaart met druiven, venkelzaad, burrata, pistachepesto en bietjes. Lekker en voedzaam. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tante fanny hartige taartdeeg
  • 350gr gekookte rode bietjes
  • 100gr ricotta
  • rode druiven
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1 bol burrata
  • 2 el pistachenootjes (ik koop altijd die gepelde van het bakschap)
  • 100 gr grana padano
  • 15 gr basilicum
  • veldsla om af te toppen

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220C.
  • Rol het tante fanny deeg uit over de bakplaat. Gebruik de folie waar het in gerold zit als bakpapier.
  • Meng de gekookte rode bietjes met de ricotta in een kom met een staafmixer of in de hakmolen tot een roze papje. Het mag nog klonterig zijn. Smeer dit over de bodem van de plaattaart.
  • Meng de druiven met venkelzaad, een scheutje olijfolie en een uitgeperste teen knoflook in een kom door elkaar. Verdeel deze druiven over de plaattaart.
  • Maak in de hakmolen vervolgens een pesto van pistachenootjes, grana padano, olijfolie en basilicumblaadjes. Het is het lekkerst als je niet zo veel olijfolie gebruikt. Als je de pesto nog een beetje kan kneden, is hij het lekkerst; dan komt hij namelijk een beetje knapperig uit de oven.
  • Verdeel de pesto over de plaattaart. Zet de plaattaart 15 minuten op 220C in de oven.
  • Top 'm dan af met wat veldsla en burrata. Eet smakelijk!