Ga terug
–+ servings

Oranje wraps met Mexicaanse koolsla en kruidige (vega) kip

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 p
Makkelijk en lekker recept voor wortel wraps met kruidige vega kip, gebakken paprika en frisse koolsla van rode kool met bonen, mais en avocado-dressing. Binnen 20 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 staafmixer

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het maken van de koolsla. Snijd de kool in zo dun mogelijke plakjes en doe in een grote kom. Spoel de mais en bonen af onder de koude kraan en doe bij de kool in een kom.
  • Maak een dressing van avocado met zure room, het sap van 1/2 limoen, een scheutje olie en de hot pepper sauce. Mix het tot een glad geheel door middel van de staafmixer. Voeg eventueel een beetje water toe om de dressing dunner te maken. Je wil dat de dressing ongeveer even dik is als yoghurt.
  • Roer de dressing door de rode kool en laat dit even staan.
  • Bak de (vegetarische) kipstukjes in een pan met olie rondom knapperig en bruin. Ik doe dit meestal op best hoog vuur, dat vind ik het lekkerst.
  • Voeg gesneden rode paprika toe aan de pan en bak even mee totdat die ook een beetje zacht en gegrild eruit gaat zien.
  • Voeg dan de Santa Maria Fajita kruiden toe aan de pan, samen met een klein scheutje water. Roer alles door elkaar en zet het vuur laag. Laat het een minuutje pruttelen.
  • Leg de wraps in een ovenschaal of in het netje van je Airfryer en zet ze als een soort taco-schelpen open. Doe een beetje van de kruidige kip met paprika in iedere wrap en top af met een laagje geraspte cheddar.
  • Bak dit af in de oven of Airfryer totdat de kaas gesmolten is. Bij mij was het in 3 minuten klaar in de Airfryer op 180C.
  • Serveer dan nog wat frisse koolsla in de wraps en top af met een beetje limoenzest.
  • Eet smakelijk!