Neem een grote kom met koud water en doe daar alle mosselen in.
Maak vervolgens alle mosselen schoon, stuk voor stuk. Dit is het meeste werk van het hele recept. Je neemt iedere mossel in de hand en checkt of hij dicht is en de buitenkant schoon is. Als de mossel dicht en schoon is, leg je hem in een andere kom water. Als de mossel open is, tik je 'm even tegen het keukenblad. Gaat de mossel vanzelf dicht, dan is hij goed. Gaat hij niet dicht, dan kan je hem niet gebruiken en gooi je hem weg.
Zodra de mosselen allemaal schoon en dicht zijn, begin je echt met koken.
Dit is ook het moment waarop ik de frietjes in de Airfryer deed. Die moeten er ongeveer 15 minuten in op 180C.
Maak een mengsel van kookroom, crème fraîche, 1 glas witte wijn, 3 tenen knoflook (uitgeperst), witte peper, mosselkruiden en mosterd.
Zet de pan op het vuur en schenk er een half glas witte wijn in. Doe de groentes erbij en daarna doe je de mosselen in de pan en zet je het vuur middelmatig tot hoog.
Schenk het mengsel van room en kruiden bij de mosselen en doe een paar klontjes boter erbij.
Kook de mosselen in totaal ongeveer 5 minuten. Het is belangrijk dat je de pan af en toe schudt; dus doe de deksel op de pan. De mosselen zijn klaar als ze wijd open staan. Bij mij duurde het iets langer dan 5 minuten omdat de pan niet snel genoeg heet werd. Maar de tijd maakt niet zoveel uit, als de mosselen maar goed open gaan staan. Dat is het belangrijkste.
Serveer de mosselen in een diep bord met een beetje room. En die de frietjes on the side.
Je eet de mosselen door met de schelp van je eerste mossel, de volgende mossel uit de schelp te halen. Het is lekker om nog een beetje van de roomsaus ín de mossel te hebben zodat je dat eruit kan slurpen. Ook lekker met stokbrood trouwens, om erin te dippen. Enjoy!!