Ga terug
–+ servings

Fresh springrolls met mango en garnalen

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: vietnamees, aziatisch
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor fresh springrolls met mango, garnalen, avocado, komkommer, peen julienne, spinazie, ei en furikake (geen must). Springrolls maak je van rijstpapier en dat kun je gewoon in de supermarkt kopen. Het is een lekker fris en gezond recept, dat erg leuk is om samen aan tafel te maken. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr rijstvellen
  • 2 avocado's
  • 1 eetrijpe mango
  • 200 gr garnalen
  • beetje spinazie
  • 100 gr peen julienne
  • 4 eieren
  • 4 el hoisin saus
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 komkommer

Instructies

  • Zet 7 kommetjes klaar.
  • Snijd komkommer in kleine stukjes en doe in een kommetje.
  • Snijd avcoado in kleine plakjes en doe in een kommetje.
  • Snijd de mango in kleine stukjes en doe in een kommetje.
  • Doe de peen julienne in een kommetje.
  • Doe de rauwe spinazie in een kommetje.
  • Bak de garnalen even in een koekenpan rondom aan en doe dan in een kommetje.
  • Kluts de vier eieren en meng eventueel met een beetje furikake (1 eetlepel). Furikake is een mengsel van zeewier en sesam en kan net even wat extra smaak geven aan je gerecht. Het is geen must, maar mocht je het in huis hebben (of tegenkomen bij de toko of bestellen via crisp), doe het dan door je ei heen. Bak vervolgens wat roerei en doe het in een kommetje.
  • Zet een grote kom water op tafel en leg de rijstvellen ernaast.
  • Je rolt de springrolls als volgt: dompel het rijstvel 2 seconden helemaal onder water in de kom. Leg hem dan op je bord en ga hem snel vullen, voordat het vel helemaal slap wordt. Vul de springrolls met: spinazie, peen julienne, avocado, mango, komkommer, ei, garnalen en eventueel nog wat extra furikake. Doe de springroll niet te vol. Vouw 'm vervolgens dicht en rol op. Je merkt dat het rijstvel nu zacht begint te worden en dat is goed, maar je wil 'm voor die tijd dicht hebben, anders wordt het heel moeilijk.
  • Bij de springrolls serveer ik een mengsel van hoisin en sojasaus om de springrolls in te dippen. Ik eet er ongeveer 4 per persoon. Enjoy!