Ga terug
–+ servings

Italiaanse broodsalade met mozzarella

Gang: lunch, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een Italiaanse broodsalade, oftewel: panzanella. Ik maak de salade dit keer klaar met o.a. mozzarella, parmaham, tomaten, groene asperges, brood en sla. De salade is half warm en ontzettend lekker. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gr parmaham
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 400 gr lekkere tomaten: tomaatjes, cherry, verschillende kleuren, groottes: kies wat jij lekker vindt
  • 75 gr gemengde sla
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 citroen (alleen rasp van de schil)
  • een paar blaadjes verse basilicum
  • Balsamico siroop
  • 4 sneetjes brood (mag oud brood zijn)
  • 100 gr groene asperges

Instructies

  • Snijd de groene asperges in stukjes en bak in een scheut olijfolie op hoog vuur eventjes aan. Ze zijn goed als er een paar stukjes bruin gaan kleuren en er dus gegrild uitzien.
  • Snijd de tomaten en ham in grove stukken en meng alvast met de gemengde sla in een grote kom. Doe de gebakken asperges er ook bij.
  • Snijd mozzarella in stukjes en voeg toe aan de salade.
  • Snijd brood in grove stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en pers er twee tenen knoflook in uit. Voeg meteen het brood toe aan de pan en bak op middelmatig vuur rondom een beetje goudbruin.
  • Rasp de citroen en doe dit bij de sla. Doe er ook wat verse blaadjes basilicum bij.
  • Doe nu alles voor de salade in een grote bak, mocht je dat nog niet gedaan hebben. En meng het dan door elkaar. Dus je hebt een grote bak met sla, mozzarella, tomaten, asperges, parmaham, citroen, basilicum en knapperig gebakken brood.
  • Spuit er een beetje balsamico siroop overheen en hussel nog eens door elkaar.
  • Serveer de salade in diepe borden en top nog een keertje af met een beetje balsamico siroop. Eet smakelijk!
  • Het is de bedoeling dat het brood een beetje sompig wordt in de salade, dus dit is niet erg. Niet super klef, want je hebt het net wel lekker knapperig gebakken, maar een beetje sompig is goed :D. Enjoy!