Ga terug
+ servings

Tortizza met asperges spek en aspergesaus

Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tortizza's met witte en groene asperges, spekjes en aspergesaus. Dit recept met witte asperges is net even anders dan je gewend bent, maar super lekker! Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 400 gr witte asperges (geschild)
  • 100 gr groene asperges
  • 250 gr biologische spekjes
  • 1 pakje Maggi saus voor asperges
  • 100 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de over voor tot 180C.
  • Schil de witte asperges als dat nog niet gedaan is. Snijd 2 cm van de onderkant af en schil dan van het topje (de eikel, haha) naar beneden, maar schil het topje zelf niet. Kook de witte asperges 10 minuten.
  • Meng ondertussen de saus voor asperges met 200ml koud water en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal de saus dan van het vuur en roer er eventueel nog een klontje boter door.
  • Smeer de wraps in met saus voor asperges. Verdeel de witte asperges over de wraps, leg de groene asperges (rauw) er tussen. Strooi er wat spekjes over en top af met geraspte kaas. Zet de tortizza 15 minuten op 180C in de oven. Hij is klaar zodra de kaas gesmolten is, de spekjes een beetje gebakken en de bodem (wraps) een beetje knapperig.
  • Aan twee wraps per persoon heb je genoeg. Eet smakelijk!