Ga terug
+ servings

Klassieke witte asperges (vega)

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor klassieke witte asperges, maar dan de vegetarische variant. Een recept voor witte asperges met vegetarische schnitzels, ei en barbecue krieltjes. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 witte asperges (geschild)
  • 2 vegetarische schnitzels (de Auf Wienerschnitzel van de vega slager is het lekkerst)
  • 1 zakje Maggi aspergesaus (die is het lekkerst)
  • 50 gr boter
  • 1 zakje BBQ krieltjes
  • beetje rucola
  • 2 eieren

Instructies

  • Bak de krieltjes in de pan rondom bruin (duurt een minuut of 15) of in de Airfryer! Dat laatste werkt véél beter en duurt zo’n 10-15 minuten tot ze mooi rondom knapperig zijn.
  • De asperges die je in een grote pan met kokend water. Laat ze 5 minuten echt koken en zet het vuur dan uit en laat ze nog 10 minuten in het hete water rusten.
  • Bak ondertussen de schnitzel in een minuut of 5 aan beide kanten mooi goudbruin en maak aspergesaus door de sausmix te mengen met 200ml water en dit in een pannetje aan de kook te brengen. Roer als laatste een klontje boter door de aspergesaus als die lekker dik is.
  • En bak een ei; sunny side op!
  • Op je bord leg je de krieltjes, de asperges met wat saus en een eitje erop, de schnitzel én een beetje rucola. En klaar is je vegetarische witte asperges-maal. Eet smakelijk!