Ga terug
–+ servings

Loaded zoete aardappel met tahini en feta

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1
Makkelijk, lekker en gezond recept voor een bowl met zoete aardappel, gegrilde kikkererwten, een lekkere dressing van tahini (sesampasta) met citroen en afgetopt met feta en peterselie. Super simpel en onwijs lekker. Binnen 25 min op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel frites
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gr kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el feta (of gebruik vegan feta voor de vegan variant)
  • 2 el tahini
  • 1/2 citroen
  • verse peterselie

Instructies

  • Meng de zoete aardappelfrites met zonnebloemolie en paprikapoeder. Hussel het door elkaar en bak in een Airfryer in 15 minuten op 180C knapperig. Als je geen Airfryer hebt, kun je ze ook in de oven klaarmaken; reken dan op 30 minuten baktijd en ze worden minder knapperig.
  • Bak ondertussen de kikkererwten met een uitgeperste teen knoflook in olijfolie in een koekenpan op middelmatig tot hoog vuur rondom knapperig. Dit duurt zo'n 10 minuten.
  • Maak een dressing van 2 eetlepels tahini met het sap van een halve citroen. Zodra je dit met elkaar mengt wordt de tahini heel stijf; voeg dan een scheutje water toe. Je wil dat de substantie ongeveer de dikte krijgt van aioli of net iets dunner dan mayonaise.
  • Serveer de zoete aardappel in een diep bord. Top af met de gebakken kikkererwten. Serveer daar feta overheen, schenk er wat tahini-dressing over en top af met lekker veel verse peterselie. Eet smakelijk!