Ga terug
+ servings

Orzo met pesto en burrata

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor orzo (pasta in de vorm van een rijstkorrel) met courgette, groene asperges, groene pesto, rucola en burrata. Een super simpel recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gr orzo (of riso)
  • 125 gr (verse) groene pesto
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gr groene aspergetips
  • 1 blokje groentebouillon of kipbouillon
  • 1 bol burrata
  • 60 gr rucola

Instructies

  • Snijd de courgette en groene aspergetips in stukjes. Pers de knoflook uit.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan met opstaande rand en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de courgette en aspergetips toe en bak op hoog vuur rondom een beetje goudbruin.
  • Voeg de orzo toe aan de pan en roer door elkaar. Doe het bouillonblokje erbij en een scheut water, totdat de orzo net helemaal onder staat. Doe de deksel op de pan en laat dit gaar koken in 10 minuten. Je wil dat al het water oplost.
  • Zodra de pan met orzo droog gekookt is en de orzo gaar (bijt even eentje door en proef of je geen harde pasta meer voelt), roer je de pesto er doorheen. Zet het vuur nog eventjes lekker hoog, zodat het er goed doorheen smelt.
  • Doe rucola op een diep bord en serveer de orzo met pesto on top. Verdeel één bol burrata over de twee borden. Breng eventueel op smaak met wat peper. Klaar!