Maak als eerste de gehaktballen door gehakt te mengen met paneermeel, ei en oregano. Kneed tot balletjes ter grootte van een golfbal; ik maakte ongeveer 10 balletjes van 300 gr gehakt.
Bak de gehaktballen in een pan met een scheutje olijfolie rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te worden. Haal de gehaktballen dan uit de pan en hou even apart.
Snijd de salie, rozemarijn en tijm fijn. Pers een teen knoflook uit.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en doe de gesneden kruiden erin met een teen knoflook. Bak dit 1 minutje. Zorg dat het vuur niet te hoog staat; je wil niet dat de knoflook bruin kleurt. Maar het moet wel ff lekker bakken.
Voeg de groentes toe aan de pan en roer door elkaar. Bak een minuut of 2, zodat de groentes een beetje zacht worden.
Doe de gehaktballen weer in de pan en schenk de passata erbij. Breng op smaak met wat zout. Doe een deksel op de pan en laat de boel gaar worden in zo'n 10-12 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti gaar in 10 minuten. En rasp alvast de parmezaanse kaas.
Test een gehaktballetje of hij gaar is door 'm doormidden te snijden. Als het niet meer rood is, is het goed.
Giet de spaghetti af en doe op je bord. Serveer de saus er overheen met de balletjes. Top af met wat extra verse basilicum en lekker veel parmezaanse kaas. Eet smakelijk!