Ga terug
–+ servings

Zalm met roomkaas in bladerdeeg

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor zalm met roomkaas in bladerdeeg. Erbij eet ik aardappeltjes uit de oven en sperziebonen. Binnen 30 min op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr zalmfilet
  • 2 el kruidenroomkaas
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • paneermeel
  • sperziebonen
  • 425 gr roast potato's van celavita
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Snijd de zalm in twee stukjes met een inkeping. Smeer in die inkeping wat kruidenroomkaas.
  • Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Leg de zalm op een stukje bladerdeeg en vouw het andere velletje bladerdeeg er overheen. Druk goed aan.
  • Strooi een laagje paneermeel over een bakplaat. Dit zorgt ervoor dat als je de zalm hierop legt en er komt nog wat vocht uit lopen, dat het opgenomen wordt door de paneermeel, in plaats van dat het bladerdeeg er zompig van wordt.
  • Lak de bladerdeegpakketjes af met een beetje geklutst ei en zet ze 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de aardappeltjes klaar in de oven of Airfryer en kook de sperziebonen in 12 minuten gaar.
  • Eet smakelijk!