We beginnen met de kip. Snijd de kippendijen door de helft. Bak ze in een pan met een scheut olie ongeveer 10 minuten. Snijd in de tussentijd de ui fijn en pers de knoflook.
Voeg de uien en knoflook toe aan de kip en bak dit heel even mee, totdat de ui glazig of sappig is. Niet meer zo rauw en heftig als eerst.
Voeg dan 2 theelepels sambal en alle kruidenpoeders toe aan de pan; gemberpoeder, nootmuskaat en koek & speculaaskruiden en roer het door elkaar.
Voeg dan ook de laurier, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe en schenk vervolgens de natte ingrediënten erbij; de bouillon (van 200ml water), de ketjap. Ennn voeg een schepje suiker toe.
Roer alles door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het vervolgens uren stoven op laag vuur.
Omdat je kippendijen gebruikt, valt het vlees vrij snel uit elkaar en zou je na een uur ongeveer al pulled chicken hebben. Echter is het voor de smaak wel echt lekker om de kip zo lang mogelijk te laten sudderen in alle kruiden en specerijen. Ik heb het uiteindelijk een uur of 6 op ’t vuur gehad en toen was het echt een smaakexplosie! (Maar binnen 2 uur ben je ook al aardig op weg).
Zorg er in ieder geval voor dat je af en toe roert; vooral om te checken of de pan van binnen nog vochtig is. Maar dat was hij bij mij vrijwel de hele tijd #lovemijnnieuwecreusetpan <3.
Verder kun je de Pulled Chicken op smaak brengen naar wens. Ik heb er nog wat extra sambal doorheen gedaan, omdat dat wel mocht voor de smaak en hij zo een klein beetje pittig werd (maar helemaal niet extreem ofzo). Dus speel vooral zelf met de ingrediënten.
Erbij maakte ik sajoer-boontjes en in totaal serveerde ik het op een een kleine wrap met zoet-zure komkommer.