Ga terug
+ servings

Recept Indo Pulled Chicken met Sajoerboontjes

Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor pulled chicken met mega veel specerijen. Deze Indo pulled chicken met sajoerboontjes in een wrapje is super smaakvol. Aan de slag!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 braadpan

Ingrediënten

Pulled chicken

  • 800 gr kipdijfilet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl koek & speculaaskruiden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 tl sambal badjak
  • 1 tl suiker
  • 4 laurierbladeren (gedroogd)
  • 120 ml ketjap manis
  • 1 tablet groentebouillon
  • 200 ml water

Sajoer boontjes

  • 400 gr sperziebonen
  • 2 bosui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 tl korianderzaad
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk

Erbij

  • kleine wrapjes van Santa Maria
  • 1 komkommer
  • 1 scheptje suiker
  • 1 scheut azijn

Instructies

Pulled chicken

  • We beginnen met de kip. Snijd de kippendijen door de helft. Bak ze in een pan met een scheut olie ongeveer 10 minuten. Snijd in de tussentijd de ui fijn en pers de knoflook.
  • Voeg de uien en knoflook toe aan de kip en bak dit heel even mee, totdat de ui glazig of sappig is. Niet meer zo rauw en heftig als eerst.
  • Voeg dan 2 theelepels sambal en alle kruidenpoeders toe aan de pan; gemberpoeder, nootmuskaat en koek & speculaaskruiden en roer het door elkaar.
  • Voeg dan ook de laurier, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe en schenk vervolgens de natte ingrediënten erbij; de bouillon (van 200ml water), de ketjap. Ennn voeg een schepje suiker toe.
  • Roer alles door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het vervolgens uren stoven op laag vuur.
  • Omdat je kippendijen gebruikt, valt het vlees vrij snel uit elkaar en zou je na een uur ongeveer al pulled chicken hebben. Echter is het voor de smaak wel echt lekker om de kip zo lang mogelijk te laten sudderen in alle kruiden en specerijen. Ik heb het uiteindelijk een uur of 6 op ’t vuur gehad en toen was het echt een smaakexplosie! (Maar binnen 2 uur ben je ook al aardig op weg).
  • Zorg er in ieder geval voor dat je af en toe roert; vooral om te checken of de pan van binnen nog vochtig is. Maar dat was hij bij mij vrijwel de hele tijd #lovemijnnieuwecreusetpan <3.
  • Verder kun je de Pulled Chicken op smaak brengen naar wens. Ik heb er nog wat extra sambal doorheen gedaan, omdat dat wel mocht voor de smaak en hij zo een klein beetje pittig werd (maar helemaal niet extreem ofzo). Dus speel vooral zelf met de ingrediënten.
  • Erbij maakte ik sajoer-boontjes en in totaal serveerde ik het op een een kleine wrap met zoet-zure komkommer.

Sajoer Boontjes

  • Maak een prutje van ui, knoflook, ketjap, gemberpoeder en korianderzaad (heel). Dit doe je door de bosuitjes fijn te snijden, de knoflook uit te persen en dit alles lekker door elkaar te roeren.
  • Verhit een scheut (wok)olie in de pan en bak dit prutje heel eventjes in de pan.
  • Voeg dan de rauwe boontjes toe (maar zorg wel dat je ff de puntjes eraf hebt geknipt). Roer dit door elkaar. Voeg dan kokosmelk en kippenbouillon toe en een theelepel sambal en doe de deksel op de pan.
  • Laat dit 10 minuutjes koken, zodra de boontjes gaar zijn.
  • Haal dan de deksel van de pan en laat het nog een minuut of 10 op hoog vuur staan, zodat je zoveel mogelijk vocht uit de pan droog kookt. Zo wordt het een lekkere smeuïge bedoeling. Mjam!

Komkommer

  • Snijd komkommer in kleine stukjes en laat ze trekken in een badje van azijn en suiker. Dit kun je gewoon een beetje op de gok doen. Laat het een paar uur trekken en dan heb je lekkere zoet-zure komkommer. Echt een héle wenselijke toevoeging aan dit gerecht. Dus absoluut maken!!