Ga terug
+ servings

Mexicaanse lasagne

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: texmex
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor Mexicaanse lasagne, waarbij je lasagnebladen vervangt door wraps en ingrediënten zoals bonen en maïs gebruikt. Al ruim 18.000 mensen gingen je voor!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Bak het gehakt rul in een grote (wok)pan. Als alles bruin is, doe je de bonen en mais erbij. Roer dit door elkaar. Voeg dan ook het hele zakje Burrito kruiden van Santa Maria toe en roer alles door elkaar. Voeg dan ook meteen de gezeefde tomaten toe en roer het door elkaar. Zet het vuur uit.
  • In plaats van lasagne-bladen gebruik je in deze Mexicaanse lasagne wraps als “body” van de lasagne. Ik gebruik de grootste van Santa Maria en knip die op maat, zodat ze qua breedte precies in mijn ovenschaal passen. Dit hoef je niet te doen, maar zag er bij mij voor de foto toffer uit. De restjes die je van de wraps afknipt, kun je in de oven 10 minuutjes op 180C knapperig bakken; heb je ook nog een lekkere snack voor tijdens het koken (dit is namelijk hoe je zelf tortilla chips maakt ;-)).
  • Maar je kunt de wraps dus ook prima heel erin doen; dan vouw je de zijkanten een beetje omhoog langs de ovenschaal. Anyway; bouw je lasagne als volgt op:
  • Begin met een wrap en doe daarop een laagje saus. Bedek steeds met een wrap en saus, totdat je eindigt met een wrap. Je mag tussendoor nog een beetje crème fraîche op de wraps smeren, maar het hoeft niet op iedere wrap. Smeer de bovenste wrap in met een dikke laag crème fraîche en strooi alle kaas erover.
  • Bak de lasagne vervolgens net zo lang af in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Ik deed ‘m 20 mintuten op 180C en daarna nog even onder de grill en toen was ‘ie perfect.
  • Top af met een beetje verse peterselie (vooral voor de sier) en eet smakelijk!