Ga terug
–+ servings

Tortilla taart met kaas, gehakt en paprika

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: texmex
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een Tortilla taart met kaas, paprika, mais, bonen, vega gehakt, Nacho Cheese Dip en zure room. SUPER lekker en leuk voor een etentje!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 bakvorm voor een taart is handig, maar geen must
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten

Instructies

  • Zet een koekenpan op het vuur en bak het (vega) gehakt rul. Als je al vegetarisch rul gehakt hebt gekocht, hoeft dit echt maar 1 minuut.
  • Spoel de mais en bonen even onder de kraan af en voeg toe aan de pan met rul gehakt. Hussel lekker door elkaar, op middelmatig vuur.
  • Voeg de Santa Maria Taco Seasoning Mix toe aan de pan en doe er 50ml water bij. Meng door elkaar en laat heel even bakken.
  • Snijd ondertussen de rode en gele paprika in dunne reepjes.
  • Haal het gehakt uit de pan en houd even apart. Bak nu de paprikareepjes in diezelfde pan met een beetje nieuwe olie. Bak totdat ze een beetje goudbruin kleuren of grillstreepjes tonen.
  • Bouw ondertussen de tortillataart op. Dit kan in een taartvorm, maar ook gewoon op de bakplaat. Ik vind het handig om onderop even een bakpapiertje te leggen.
  • Verwarm ondertussen ook vast de oven voor tot 180C.
  • Bouw de Tortilla taart als volgt op: smeer een Santa Maria Tortilla in met een laagje Santa Maria Nacho Cheese dip en verdeel er wat gehakt met mais en bonen over. Leg daar de volgende Tortilla op die je insmeert met een eetlepel zure room en belegd met de reepjes gele en rode paprika. Bouw de toren zo op, tot je eindigt met een Tortilla. Smeer die wederom in met zure room en leg de paprikareepjes er als een soort zonnetje op. Verdeel daar het laatste gehakt over en top af met geraspte kaas.
  • Zet de Tortilla taart ongeveer 15-20 minuten in de oven op 180C. Hij is klaar wanneer de kaas lekker gesmolten is en een beetje goudbruin begint te kleuren.
  • Top eventueel af met een beetje verse peterselie of koriander.
  • Snijd de taart in 8 punten en eet ongeveer 2 punten per persoon (dus een kwart taart). Eet smakelijk!