Ga terug
+ servings

Smashburgers met bacon en kaas

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor smashburgers met bacon, kaas, augurk en gebakken ui. Een smash burger is een hele platte, knapperige burger op een broodje. Binnen 15 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • klein stukje bakpapier

Ingrediënten

  • 300 gr beyond mince
  • 6 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddar (eventueel vegan cheddar van Violife)
  • 6 plakjes augurk
  • 2 luxe hamburgerbroodjes van AH
  • vegan mayo (die van Remia en AH eigen merk zijn top)
  • BBQ saus
  • 2 sjalotjes
  • 2 el gebakken uitjes (die harde)

Instructies

  • Snijd de sjalotjes in ringen en bak in een pan op hoog vuur met een beetje olie, tot ze er gebakken uitzien. Bak in dezelfde pan ook de bacon even knapperig.
  • Maak ondertussen 4 balletjes van het plantaardige gehakt.
  • Zodra de ui en bacon uit de pan zijn, doe je een scheutje olijfolie in de pan, laat de pan lekker heet worden en leg dan het eerste balletje gehakt in de pan. Leg er een plakje bakfolie op (klein vierkantje, uitgeknipt, ter grootte van een hamburger) en druk dit plat met een spatel. Gewoon zo plat mogelijk. Haal het bakpapier er dan af en leg even apart om weer te gebruiken bij de volgende smashburger.
  • Bak de smashburger nu eerst 2 minuutjes aan de ene kant en keer 'm daarna om. Strooi er wat peper en zout over. Keer de smashburger nog een keer om en leg er dan een plakje cheddar op, zodat die kan smelten. Doe eventueel een deksel op de pan, om het smeltproces te versnellen.
  • Je kunt meerder burgers tegelijk in één pan bakken.
  • Bouw je broodje vervolgens als volgt op: BBQ saus, burger, cheddar, augurk, bacon, burger, mayo, cheddar gebakken sjalotten en gebakken uitjes. ENJOY!
  • Erbij maakte ik zoete aardappelfrites in de Airfryer.